Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2011, 10:28:14
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Draga Melissa,
Sunt lucruri pe care le cunoastem si unele pe care nu le cunoastem dar putem sa le aflam. Nimeni nu le stie pe toate.
In legatura cu acea rugaciune, din ce am citit ea apartine unui sfant de acum 1000 de ani, Petru Damaschinul (sper ca am inteles bine). Iata un articol din ziarul Lumina: [COLOR=#810081]http://www.biserica.org/phpBB2/viewtopic.php?p=1730&sid=8dfabded8f6002e963f838bcc a723f10[/COLOR]
Rugaciunea este:„Fie că vreau, fie că nu vreau, mântuiește-mă; și aceasta, dacă Îți este plăcut Ție.“ Daca nu ma insel chiar parintele Teofil Paraianu obisnuia sa o spuna (nu stiu aici daca nu ma insala memoria).

Legat de intamplarea aceea din Muntele Athos, e o povestire cunoscuta de ortodocsi, trupurile se afla intr-o pestera din Muntele Athos. Iar legat de faptul ca nu au putrezit si ce caracteristici au unele corpuri neputrezite care nu sunt sfinte moaste aflam de la Parintele Cleopa: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...lor-81174.html
Unele din ele:
Cand vei gasi mort in groapa neputred si este negru si umflat ca toba si partile dinainte nu-s putrede, iar cele dinapoi sunt putrede, acela este blestemat de preot sau de arhiereu.
Cand vei gasi mort in groapa neputred si n-au putrezit nici hainele pe el, nici sicriul, nimic, nimic, si-i creste barba, cum s-a intamplat la cel de la Husi, si-i cresc unghiile, acesta a facut nedreptati si a furat.
Draga Cataline, nimeni nu le stie pe toate? Hmmm...eu deja aveam impresia ca tu le stii..
In legatura cu acea rugaciune, m-a amuzat exprimarea: "FORTEAZA-MA"..:-)) Altfel suna "fie ca vreau,fie ca nu vreau, DACA ITI ESTE PLACUT TIE!",deci primeaza Vointa Lui, nu a noastra.Iar actiunea de fortare eu nu o pot asocia lui Dumnezeu! Si sunt sigura ca Parintle Teofil nu a folosit acest termen..

Cat despre zoombi, o fi adevarat nu zic ca nu..dar astea nu le cred daca nu le vad..Te deranjeaza?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pierdut intr-o lume mare .... Sniper Intamplari adevarate 12 24.08.2016 15:56:50
Religie catolica in scoala pentru un ortodox elcipo Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 16 26.09.2012 14:05:10
Un baiat ortodox si o fata catolica... leloup Generalitati 51 13.02.2012 17:24:15
Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? TNTman Nunta 34 25.02.2010 21:08:01