Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2011, 13:20:04
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Eu unul sunt dintre cei care urmaresc fara a interveni in discutie .
Nu voiesc sa-i produc resentimente . La aceasta s-au redus intilnirile noastre in discutii , fie ele si aprinse, pe teme ortodoxe .
Am mai spus ca pe ea , ca si pe inca alte 3 userite , eu le-am suspectat de la inceput ca avind altceva in suflet decit ortodoxia curata .
Chiar daca intotdeauna mi-au placut schimburile de idei , discutiile culte , de un anumit nivel cerebral si am dezavuat discutii in exemple (adica sa vorbim exemple , ca sa spun asa) discutiile populare deoarece vorbitorii nu pot sintetiza, nu pot extrage , nu pot forma esenta totusi acum am sa apelez la o comparatie simpla, la o intrebare, la un exemplu, care nu este daruit ei neaparat, Noesissei, ci care este mai mult retorica :

Daca eu stiu bine , dar bine , cine este mama si tatal meu , si pe deasupra cred cu tarie ceea ce stiu , cum pot spune poimiine despre ei ca nu, nu acestia sunt parintii mei si nu aceasta este casa mea.
Ceea ce demonstreaza ca eu nici o data nu am stiut bine ce este cu mine !

Dar cind incepi singur sa te deslegi de la viata curata in duh si adevar (dezavuind sfintele canoane, si nu numai) si introduci in viata propriile-ti considerente laolalta cu cele ale sfintilor bisericii ortodoxe , atunci frate, de mult te afli in simbria ispititorului , care doamne fereste, poate face orice cu tine .

Aceasta arata ca de-a lungul timpului cit am fost ortodocsi, niciodata nici crezul nu l-am spus cu luare aminte (ca spun sfintii parinti acolo care este biserica cea adevarata : ,,... una sfinta , soborniceasca si apostoleasca biserica - noua biserica in care a mers, de care soboare mai tine cont ? de cele care si vorbeau : Vatican I, Vatican II, etc) si inca inventia filioque, nici Psaltirea nu am citit-o cu atentie (ca spune proorocul David in psalmul 95/5 : ,,Toti dumnezeii neamurilor sunt draci !), nici molitvele Sf. Vasile cel Mare nu le-am ascultata cu atentie , nici la sfinta liturghie nu am trait nimic din ea , nici istoria bisericeasca cu o gramada de crime inchizitoriale, cruciate , in Ardeal si Bucovina si Banatul de Severin (la Niculitel , in Dobrogea, cind s-a descoperit cripta celor 4 sfinti martiri s-a gasit si inscriptia , valabila pt. tot teritoriul Romaniei : ,,... aici si acolo singe de martie !") , care au generat schisme in secundar (de obicei , si istoria bisericeasca nu numai ca este martora , dar si invata ca intotdeauna dupa ruperea din trupul bisericii ortodoxe mame urmeaza nenumarate schisme . Dati asemenea exemple legate de biserica ortodoxa !), s.a.m.d.
Printr-un singur gest necugetat dam cu piciorul la 2 mii de ani de istorie insingerata pt. credinta ortodoxa, dam cu piciorul la o lume intreaga de sfinti martiri pt. ortodoxie , la tone de singe romanesc scurs la cheremul ,,bisericilor surori" si la invitatia lor de ,,a ne impartasi frateste" din acelasi potir dupa felul lor, la bocetul mamelor si al sotiilor din toata istoria, tainuit in acest pamint sfint ortodox . Iar noi ne mintim asigurindu-ne (termenul corect era ,,impaunam") constiinta cu considerente filosofice si intelectuale.
Ce credeti sora draga si culta ca spune in aceste zile Voievodul Brincoveanu care a spus copiilor lor : ,,...am pierdut tot ce aveam pe pamint , sa nu ne pierdem dara si credinta !" si care a alers moartea in schimbul libertatii ? Ce credeti ca spune acest voievod care nici macar copiilor lui nu le-a ingaduit sa abjure de la credinta supta de la mamele lor ? Pruncul lui, Matei de numai 13 ani , care si-a pus singur capul pe butuc si a strigat in gura mare in auzul ingrozit al ambasadorilor Frantei , Austriei, Angliei , a sultanului turc si a guvernului sau : ,,...gata !! sunt gata !!!!!!!!!"... credeti ca va iubeste, va iarta si mijloceste pt. dvs. inaintea lui Hristos ? Sau poate credeti ca va apara mai bine Sf. Ritta ori poate Anton de Padova !
Nici macar nu v-au interesat aceste lucruri, acesti martiri ortodoxi romani, sau daca cumva le-ati auzit vreo data (trebuia sa le fi auzit macar o data deoarece dupa pomenirea adormirii Maicii Domnului, a doua zi se praznuiesc acesti sfinti mari martiri brincoveni si la proloage se citeste viata lor ) le-ati auzit cu urechile si nu cu inima .
V-ati grabit sa fiti primita in ,,bratele deschise ale bisericii surori" ? Hm, va recomand sa vedeti , sau sa revedeti, si sa nu uitati nici o data grozavul film ,, Pact cu diavolul" cu Al Pacino si Keanu Reeves, aceasta din dorinta de a va reaminti sofismele si subtilitatile de atac ale ispititorului .
NU stau sa demonstrez acum ca celelalte biserici , altele decit cea ortodoxa, nu au nici o legatura cu D.zeu deoarece (si aici aviz amatorilor si nerabdatorilor de intrebari) aceasta a demonstrat bine un alt user pe threadul ,,Sa ramanem ORTODOCSI pana la capat !" Acolo gasiti raspunsurile mult asteptate !

In rest , ma intreb liber : la ce ne-a folosit multa instructie , educatie si istorie a neamului si bisericii ortodoxe ? La abjurare !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35