![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata ce spune Sf. Ioan gura de aur despre sinodul apostolic de la Ierusalim
"Vedeti, dupa Petru vorbeste Pavel, si nimeni nu gaseste nimic de cartit. Iacov asteapta si sta linistit, caci intaietatea ii fusese lui incredintata. Ioan si ceilalti apostoli nu vorbesc, ci tac fara nici o ciuda, pentru ca sufletul lor era dezbracat de toata slava cea desarta... Dupa ce ei (Barnaba si Pavel ) au incetat de a grai, Iacov lua cuvantul si zise... Graiul lui Petru fusese mai ridicat, acela al lui Iacov era mai astamparat. Astfel trebuie totdeauna sa faca acela care are o mare putere: el lasa altora asprimea si-si retine lui insusi duhul stamparat si linistit." Tot Sf. Ioan gura de aur spune analizand cuvintele lui Iacov: " Ce vrea sa zica: Eu judec? Aceasta vrea sa zica: Eu afirm cu autoritate ca lucrul este asa. Deci Iacov a hotarat asupra intregii chestiuni." - Cuvantul 33 la Faptele Apostolilor Tot Sf. Ioan gura de aur, ca sa va saturati de el: "Tulbura-se-va cineva auzind ca Pavel a stat impotriva lui Petru, adica stalpii bisericii s-au ciocnit si au cazut unul peste altul. Caci ei sunt stalpii care sprijina si poarta, acoperamantul credintei; si nu numai stalpii, ci inca pavaza si ochii trupului bisericii, izvoarele si vistieria tuturor bunatatilor. Si daca cineva ar zice despre ei tot ce si-ar putea inchipui, totusi n-ar putea arata indeajuns vrednicia lor." - omilie asupra cuvintelor - pe fata i-am stat impotriva. |
|