Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2011, 09:07:40
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Se poate spune și așa. Din câte mai știu eu, evoluția, teoria evoluționistă presupune transformarea speciilor prin apariția unor caractere noi. Evoluție, presupusă a fi, de la celula primordială la ce sunt vietățile acum pe pământ. Corect? Bun.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Evolu%C...Specia.C8.9Bie

Teoria evolutionista ofera suficiente detalii pentru a justifica extrem de solid următoarele idei:

1. Descendența comună e un fapt stabilit științific: toate formele de viață (biologica) de pe Terra sunt înrudite prin intermediul unor origini comune.
2. Apar modificări în cadrul aceleiași specii: așa-numita microevoluție.
3. Speciile însele apar și dispar: așa-numita macroevoluție.
4. Mecanismul principal al evoluției constă în: moștenirea genetică cu variații și selecția naturală.

Evolutionismul NU face referiri la existența divinității sau la teoria designului inteligent. Sunt subiecte interesante, dar care nu își au locul într-o discuție științifică. Evolutionismul NU vorbeste despre originea vieții pe Terra, o temă științifică interesantă, dar de care nu avem nevoie în analiza evoluției vieții pe Pământ și despre care se știu mult mai puține lucruri în comparație cu informațiile pe care le avem despre evoluționism.

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Acum, eu m-am dus puțin mai mult și mi-am exprimat convingerea în fața <ateilor> <evoluționiști> cum că voluntar și conștient, la nivelul la care este omul acum, n-o să poată să facă NICIODATĂ ce a făcut Dumnezeu.
Nici măcar să-L copieze.
Corect. Sunscriu la cele afirmate.
Clonarea "copiaza" doar trupul omului (ADN). Conform ortodoxiei crestine sufletul omului il da Dumnezeu. Deci si sufleltul clonei este dat tot de Dumnezeu. Fiecare om (inclusiv clona) este o entitate.
In cazul gemenilor monozigoti se vede foarte clar acest lucru, ca fiecare om este o entitate.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48