Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2011, 08:53:51
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Si ce ne invata religia si Sfintii Parinti atunci cand parintii nu sunt credinciosi si copilul este?Tot langa ei trebuie sa ramanem pana ne ducem la cas noastra?Eu de ex. cand am dat cu tamaie in casa tata a inceput sa cam rada de mine,venea dupa mine si se prefacea ca e preot.Mama a zis ca am inebunit si sa termin ca ei ii este rau de la tamaie.Cand au vazut ca incep sa merg la biserica mama a zis ca de unde zapaceala asta iar tata a zis ca nu e rau,dar sa raman totusi legata de realitate.Parintii mei au o conceptie legata de religie apropiata pocaitilor.Ei cred in Dumnezeu,dar nu cred in Biserica,ei zic ca se roaga lui Dumnezeu sa le ierte pacatele,capreotul este daor un om,ca dece treubie sa ii spuna preotului pacatele etc.Mi-am zis totusi sa nu stau cu mainile in san si m-am decis sa ma rog pentru convertirea lor pana cand vor inchide ochii.E adv ca m-ai trag chiulul de la rugaciune,cum am zis sunt la inceput si imi e putin greu,darnu ma las.E un canon, Canonul copiilor pentru parinti parca,acesta il zic.Mi-am intrebat parintele ce pot face ptr sufletul fratelui/surorii mele si a zis ca este o posibilitate,dar mai bine functioneaza daca maam i-a atitudine,dar pana atunci am zis sa fac eu tot ce se poate.Iar daca plec de langa ei nu inseamna ca nu ii mai iubesc si ca ii parasesc.Dumnezeu a zis sa ii cinstim pe parintii nostri,nu sa ii iubim si nici sa ii punem mai sus de El.Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne iubim parintii nici decum,doar ca dragostea pentru Hristos trebuie sa fie prima si dupa restul.Mie asa mi-a zis duhovnicul.Eu sunt de parere ca atunci cand iti iei viata in propriile maini,abia atunci inveti cum sa te descurci singur si sa izbutesti prin propriile forte.Cu cat mai repede cu atat mai bine.Dadaceala asta a parintilor e buna,dar te poate trage si in jos,prea mult ajung copii sa se bazeze pe parinti,iar cand ajung in lume o sa le fie greu.am luat hotararea sa ma mut singura cand incep facultatea,indiferent unde o fac,si asta ca sa invat sa ma descurc singura.Plus ca va fi mult mai multa liniste.Oricum tare mie ca atunci cand eu plec ai mei o sa se desparta,ei stau impreuna ptr mine,mi-am dat seama si mi-au si zis.Si m-am cam saturat de certurile lor si de cum ne scoate ochii tata ca am ajuns in Canada ptr ca ne-a 'carat' el aici.Exact asa a zis.Daca voi pleca imi va fi mai bine mine si lor,ptr ca isi vor putea rezolva probleme singuri,fara sa mi le mai puna mie in carca,de parca eu stiu cum sa le rezolv probleme de cuplu.Vor putea sa decida in sfarsit daca mai pot face ceva ca si cuplu sau daca se vor desparti;inclin sa cred a doua varianta.Nu are rost sa stea impreuna daca nu se mai iubesc,se chinuie unul pe altu si indirect pe mine.M-am saturat si de felul in care vb tata despra mama si cum imi zice ca s-ar fi comportat mama cu mine cand eram mica.Imi tot zice ca imi arunca mancarea in fata,ca mi-a zis mama ca ma da afara,ca nu ia pasat etc.Asta cand eram mica.Tot el mi-a zis ca nu m-au vrut si ca au si mers la medic 'sa ma rezolve',dar medicul le-a zis sa ma pastreze ptr ca sunt primul copil.Bine ca medicul era din familia noastra,ca altfel poate nu mai scriam aici.Si tot el mi-a zis ca problemele intre ei doi au aparut cand am aparut si eu.Eu mereu m-am inteles cel mai bine cu tata,de cand sunt mica si mi-a influentat putin felul in care o vad pe mama din pacate.Acum incerc sa o vad cum e ea si sa ma inteleg bine cu ea,dar imi e greu.
Auziti,daca tata vorbeste cu orele la telefon cu o femeie,'colega lui' de vreo 8 luni,si se ascunde cand vb,si inceteaza sa mai zica ceva cand intra cineva in camera nu mai zice nimic si face semne sa ies,e vreun semn ca ar avea pe altcineva?De asemenea s-a intamplat ca sa vorbim ceva important,gen facultatea mea sau viitorul,si sa sune telefoul si sa plece sa vb in mijlocul discutiei,iar asta la ore tarzii 10-11 seara,iar cand l-am luat la rost ca de ce nu poate astepta pana sa terminam discutia in familie a zis ca acea persoana nu poate sa sune tot timpul si ca e important sa raspunda,iar alte replici sunt 'care discutie in familie,noi suntem familie?'.L-am intrebat de multe ori daca e ceva intre el si fiinta aia negricioasa si a zis ca nu,ca el e om corect,ca el nu minte blabla.De asemenea i-am spart un email pe care il folosea il Anglia si am vazut ca s-a inscris pe site de matrimoniale si mai si platea,si vb cu tot felu de femei.Plus ca i-am citit si mesajele din telefon si tot vb cu una Wendy de la el de la servici si se tot intalneau.Din nou a negat,a zis ca sunt doar prieteni.Daca presupunerile mele sunt adevarate,cum ca ar fi fost cu o alta femeie in Anglia sia cum e din nou cu una,atunci intr-un fel se explica faptul ca se cearta cu mama din nimic si ii tot scoate ochii si ii tot zice sa plece si ca o da afara.La fel s-a intamplat in familia unei prietene si au ajuns la divort.Ce ziceti?Are pe cineva sau nu?
Familia mea este familie doar cu numele.Poti sa te simti abandonat chit ca ai parintii langa tine fizic.La noi nu exista te iubesc,nu exista afectiune,nu exista timp petrecut ca familie,excursii,iesit impreuna,nici chiar masa impreuna-asta mai e rar-si asta de cand sunt mica.Asa ca imi e destul de usor sa aleg sa stau fara ei.Din cate am citit si aflat am observat ca multe reltatii intre parinti si copii au devenit mai bune si cum trebuie,abia cand copii s-au dus pe drumul lor.La noi oricum troneaza banul momenan.Bani,bani,bani.Tata mereu scoate ochii ca el a adus mai multi bani in casa decat mama blabla.
Legatura cu prietenii din Ro este prezenta,am tinut-o,ne-am ajutat unii pe altii asa cum am putut chit ca suntem departe.cu o singura fata vb constant,era pretena mea cea mai buna si in liceu,dar si cu altele vorbesc.Am doua prietene pe care ma pot baza sigur,restul sunt doar amici,dar sunt.Plus ca mai am o gramada de rude in Ro,mai apropiate mai departate.Iar bunicii sunt cei mai apropiati+matusele.Am la cine apela in Ro.
Draga mea ,nu e treaba mea sa ma amestec dar daca parinti tai sunt cununati ortodox ei sunt legati pe vecie de aceasta taina a casatoriei.
Insista pentru unirea familiei si pomeneste-i la sfintele slujbe ,mai ales la sf.Maslu.
Nu stiu daca e bine sa ii pomenesti la sf.Liturghie.
Mama e mama ,chiar daca te simti mai legata de tata ,ea ti-a dat viata.
Cand sunt certuri in familie e clar ca cel cu coada si-a bagat coada si trebuie multe rugaciuni .
Sa stii ca in nici o familie ,chair daca sotii se inteleg nu mai e dragostea cea dintai ,intervine obisnuinta ,prietenia ,afectiunea.
Doamne ajuta !

Last edited by anita; 23.06.2011 at 08:56:31.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07