Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2011, 16:34:52
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

In Ieremia 23 Dumnezeu ne atentionaeaza fie ca sintem om din popor, preot sau prooroc sa nu zicem "Amenintare de la Domnul":

33. Deci, de te va întreba poporul acesta, sau vreun prooroc, sau vreun preot: "Care este amenințarea Domnului?" Să le spui: "Ce amenințare? Am să vă înlătur", zice Domnul.
34. Iar dacă un prooroc sau preot, sau poporul va zice: "Este amenințarea Domnului", voi pedepsi pe omul acela și casa lui.
35. Așa să ziceți unul către altul și frate către frate: "Ce-a răspuns Domnul?" sau: "Ce-a zis Domnul?"
36. Iar cuvântul acesta: "Amenințare de la Domnul", de-acum să nu-l mai întrebuințați, că amenințare va fi unui astfel de om cuvântul lui, pentru că stricați cuvintele Domnului celui viu, cuvintele Domnului Savaot, cuvintele Dumnezeului nostru.
37. Așa să zici proorocului: "Ce a răspuns Domnul?", sau: "Ce a zis Domnul?"
38. Și de veți mai zice: "Amenințare de la Domnul", apoi așa zice Domnul: Pentru că spuneți acea vorbă: "Amenințare de la Domnul" când Eu am trimis să vi se spună: Nu mai ziceți "Amenințare de la Domnul",
39. De aceea, iată vă voi uita cu totul și vă voi părăsi, și cetatea aceasta, pe care v-am dat-o vouă și părinților voștri, o voi lepăda de la fața Mea,
40. Și voi pune asupra voastră ocară și necinste veșnică care nu se vor uita".

De ce si in ce conditii luarea avertizarilor lui Dumnezeu ca pe amenintari este considerata atit de grava?

In Isaia 66 Dumnezeu da popoarelor un semn:

18. Dar Eu vin ca să strâng la un loc popoarele și toate limbile. Ele vor veni și vor vedea slava Mea,
19. Și le voi da un semn. Și pe cei scăpați cu viață îi voi trimite către popoarele din Tarsis, Put, Lud, Meșec, Roș, Tubal, Iavan, către ținuturile cele mai depărtate care n-au auzit despre Mine și nu au văzut slava Mea. Și la aceste neamuri vor vesti slava Mea.

iar in versetele anterioare din Ieremia arata ca unii vor prooroci pacea in mod fals iar Dumnezeu va arata deslusit:

19. Iată vine furtuna Domnului cu iuțime, vine furtună mare și va cădea peste capetele necredincioșilor. 20. Mânia Domnului nu se va potoli până nu va împlini și va înfăptui planurile inimii Sale, și în zilele ce vin veți pricepe aceasta lămurit.
Ceea ce ar insemna ca Dumnezeu va preveni, va avertiza -ca semn- populatia in legatura cu iminenta urgiilor justitiare iar altii ii vor lua cuvintele ca pe o neavenita amenintare -caci nu ii pot recunoaste natura divina iar in consecinta o vor respinge si vor indemna si pe altii la fel. De eceea pentru ei cel mai bun raspuns este "Ce amenințare? Am să vă înlătur".

In Ezechiel 39 21
Îmi voi arăta slava între neamuri; și toate neamurile vor vedea judecățile pe care le voi face și pedepsele cu care îi va lovi mâna Mea.
22. Cei din casa lui Israel vor ști că Eu sunt Domnul Dumnezeul lor din ziua aceea și de atunci înainte
apoi peste 2 versete spune "si voi fi gelos de Numele Meu cel sfânt."
care ar putea insemna necesitatea ca oamenii sa recunoasca prezenta divina dupa numele pamintesc atunci dezvaluit.

Calugaritele de la manastirea din Techirghiol au avut si ele revelatii in acest sens iar unul dintre amanunte este ca l acel moment noua paradigma religioasa nu va mai necesita existenta calugariei , orice sfint va trebui sa trasca intre oameni si sa se implice in educarea si construirea unei societati noi incluisv prin educarea proprilor copii caci se vor casatori.
Calugarii de pe muntele Athos au la mare cinste in biserica mare o icoana a Fecioarei facatoare de minuni care a venit odat cu o revelatie primita de un calugar al carei mesaj a fost ca atunci cind bisericile de pe munte se vor inclina spre rasarit si cind icoana respectiva va disparea de la sine atunci sa paraseasca si ei definitiv muntele si sa mearga fiecare acasa de unde a venit, unde are socoteala.
O alta revelatie spune ca in acel moment locasul sfint va fi pustiit si pingarit de razboinici dupa cum se arata in Daniel.

Last edited by Mihai36; 01.07.2011 at 17:35:10.

Tags
primatul papal, roma, vatican