Citat:
În prealabil postat de maria40
Ajutorul pe care vrei sa-l dai cumva se incadreaza la fapta buna doar daca il faci din toata inima, dezinteresat total fara ai reprosa vreodata ceva acelei persoane,ca, altfel te numesti meschin.
|
Corect. Binele să-l faci și apoi să uiți că l-ai făcut (răul pe care îl faci să nu-l uiți). Reciproca: Binele care ți se face să nu-l uiți; răul care ți s-a făcut uită-l!
Citat:
In vremurile de acum n-am prea vazut asemenea persoane, dar, s-ar putea sa existe.
|
Există, cu siguranță. Eu am avut parte de mulți oameni buni în viața mea. Dar se poate să nu fie lângă tine când ai tu cea mai mare nevoie. Și atunci îți pui toată nădejdea în Dumnezeu.
Oricum, nu trebuie să așteptăm de la ceilalți să fie buni. Binele trebuie să îl începem noi; doar de dragul binelui, fără a aștepta răsplată; nici măcar mulțumire. Ba chiar ne putem aștepta la nemulțumire. Nu degeaba se spune că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. De către dușmanul binelui, evident. Ce răsplată a avut Iisus pentru binele pe care ni l-a făcut? Batjocuri, chinuri și moarte (și poate că cel mai mult L-a durut ura oamenilor, pe care-i iubea, de aceea mângâierea tâlharului a fost atât de dumnezeiește răsplătită).
Fă binele și așteaptă-te la rău! Dar nu te lăsa demobilizat niciodată!
Cine poate face așa are bucurii mult mai mari decât cel căruia i se face binele, și este liber, nedepinzând decât de iubirea lui Dumnezeu.