![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu vreau sa deranjez pe nimeni dar realitatea este realitate : cunosc f. bine parerea ardelenilor despre moldovence ca si despre moldoveni . Ele sunt f. greu acceptate in mariajele cu ardeleni/banateni , defapt sunt si rare , si sunt ,,cintate" deobicei o viata .
De asemenea , traind in sudul tarii si lucrind mult in spatiul dintre Ialomita si Timis-Cerna am constatat acelasi lucru . De obicei exista cazuri rare in care moldovencele sa atinga vrednicia si arta gospodareasca a ardelencelor sau sa poata estompa gura sudistelor cu care sunt aproape la fel de vrednice sau de comode , ca sa folosesc un eufemism . Moldovenii insa sunt , de obicei, barbati harnici, gospodari si buni in casnicii,dar exista si exceptii ca peste tot . Rareori am avut ocazia sa vad sotie moldoveanca care sa aibe o casa ,,bec", cu un sot si copii pusi la 4 ace mereu si sa fie si o meseriasa la gastronomie. In schimb ardelencele sunt prin definitie . Dar desigur ca aceasta padure are si ea uscaturile ei ; pe masura ce modernismul intra mai cu navala in Romania si ardelencele se schimba iremediabil. Eu am avut matusa moldoveanca si pot spune ca era deosebita la aspectul ,,darnicie", dadea tot ce avea prin casa ! In rest , tare de gura, comoda si cu pretentii . Am spus toate acestea , desi off topic, in dorinta de a confirma ca a fi moldoveanca poate cauza uneori . Dar am inteles ca sunt si situatii in care sunt apreciate, lucru firesc sa se int imple cu fiecare dintre noi !
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
mame denaturate | Ioana-Andreea | Generalitati | 97 | 27.01.2012 20:32:57 |
Durerea ignorantei . | bogman margareta | Nunta | 3 | 17.11.2011 23:35:05 |
Durerea fizica | Florin-Ionut | Generalitati | 16 | 28.10.2011 15:47:19 |
rugaciuni pentru viitoare mame | Mirela0110 | Generalitati | 0 | 03.03.2011 14:12:16 |
Jurnalul unei mame invingatoare | Nicoleta IGNAT | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 25.07.2010 20:54:54 |
|