Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2011, 09:39:53
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sunt amănunte pe care nici nu ni le-a spus, nici nu putem avea garanția că ar fi corect relatare, nu?
Nici nu e de dorit sa ne spuna aceste amanunte.
Cine suntem noi sa judecam ?
Ce spunea Nicodim?
"Oare noi nu judecam acest om inainte de a sti ce a spus si ce a facut?"
Noi trebuie sa vedem situatia d.p.de vedere duhovnicesc ,nu lumesc.
Asa scria pe un forum obisnuit si primea exact aceleasi sfaturi ,sau acuze .
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 09:45:11
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lilisor Vezi mesajul
Va rog sa ma invatati ce sa fac?Am crescut singura doi copii(sotul a decedat cu mult timp in urma), un baiat si o fata.Baiatul are un servici bun o functie de conducere, nici unul din noi nu bem, nu fumam, era foarte respectuos si milos.De mici i-am dus la sf.Liturghie si i-am marturisit regulat.De mai bine de jumatate de an, a cunoscut o fata care a lucrat in strainatate, si are o fetita.Nu va dati seama prin ce trec, sta la ea la 40 km de casa noastra,vine doar dimineata sa se spele si sa se schimbe pentru servici, apoi dupa amiaza ca sa faca acelasi lucru.Nu ma vede nu ma saluta nu gusta nimic din ce pregatesc ba ieri mi-a zis ca prosoapele miros urat.Si cu sora lui se poarta la fel.Sta cu telefonul in mana in tot timpul si e pe fuga nu sta 20 de minute la un loc.Cred ca are ceva facut.Am duhovnic, l-am dus si pe el, nu face nimic din ce ia zis parintele.Dau cu tamaie si aghiazma zilnic prin casa, fac cate 3 acatiste si paraclisul Maicii Domnului seara, si tot nu reusesc sa fie bine.Daca ii zic ceva incepem sa ne certam si ma imbranceste, s foarte dureros.Va multumesc.
Daca sunteti din BUCURESTI mergeti la SF CIPRIAN (BISERICA ZLATARI)
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 09:59:20
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
In cazul celei de'a doua variante, ar trebui sa fiti alaturi de el, sa il mangaiati si sa il ajutati sa treaca mai usor peste durere, nu sa "ii reprosati tot".
Sa il ajute poate ,dar sa traiasca durerea in locul lui nu vad cum ar fi posibil.
Capul face ,capul trage.
O persoana trecuta prin viata isi poate da seama daca tanara este o femeie care il poate face fericit pe fiul ei sau o consumatoare de placeri pasagere.
Noi nu am cunioscut-o si nu stim.
Citat:
Pacat ca gelozia si posesivitatea nu va lasa sa vedeti asta!
Dorinta unei mame de a vorbi cu fiul ei nu o vad ca pe o posesivitate ,ci ca pe un lucru normal.
Daca el s-a schimbat in rau de cand e cu aceasta tanara ,fara ca mama sa aiba vreo vina -ea si-a spus punctul de vedere doar,ca nu e de acord -( fiecare avem dreptul la o parere chiar daca nu convine unora) nu vad ca ar fi ceva bun pentru el.
Daca mama l-a stresat sa o lase atunci inteleg departarea lui de familie si schimbarea de atitudine a lui.
Nu stim ce a fost de aceea nu trebuie sa acuzam.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 10:15:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nici nu e de dorit sa ne spuna aceste amanunte.
Cine suntem noi sa judecam ?
Eu unul cel puțin nu judec pe nimeni.
Stimata și înduretata mamă de băiat a cerut niște sfaturi. Le-a primit; multe nu i-au convenit și a reacționat cum NU face un creștin.
Restul e can-can.

Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 13:32:53
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sa il ajute poate ,dar sa traiasca durerea in locul lui nu vad cum ar fi posibil.
Capul face ,capul trage.
O persoana trecuta prin viata isi poate da seama daca tanara este o femeie care il poate face fericit pe fiul ei sau o consumatoare de placeri pasagere.
Noi nu am cunioscut-o si nu stim.
Exact ce am zis eu: sa il ajute, nu cred ca am mentionat undeva ca ar trebui sa traiasca durerea in locul lui. Da, ai mai repetat chestia cu capul. :)
Faptul ca esti "trecut prin viata" nu iti ofera superputerea de a cunoaste un om dintr'o privire. Asa cum faptul ca a supus'o unui interogatoriu la care domnisoara nu era obligata sa participe, nu inseamna ca a incercat sa o cunoasca.

Citat:
Dorinta unei mame de a vorbi cu fiul ei nu o vad ca pe o posesivitate ,ci ca pe un lucru normal.
Daca el s-a schimbat in rau de cand e cu aceasta tanara ,fara ca mama sa aiba vreo vina -ea si-a spus punctul de vedere doar,ca nu e de acord -( fiecare avem dreptul la o parere chiar daca nu convine unora) nu vad ca ar fi ceva bun pentru el.
Daca mama l-a stresat sa o lase atunci inteleg departarea lui de familie si schimbarea de atitudine a lui.
Nu stim ce a fost de aceea nu trebuie sa acuzam.
Si'a spus punctul de vedere? Si de unde anume ai dedus tu ca a vorbit frumos si civilizat cu fiul ei, respectiv cu iubita lui? Ca eu tot ce vad in postarile domnei e frustrarea si gelozia unei mame care nu poate accepta ca vine un moment cand copiii pleaca de acasa. I'a crescut singura, s'a sacrificat pentru ei, dar asta nu inseamna ca ei trebuie sa stea dupa fustele mamei toata viata. In locul baiatului, probabil nu as mai fi dat pe'acasa deloc.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 14:36:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
In locul baiatului, probabil nu as mai fi dat pe'acasa deloc.
Poate si faptul ca minte este totusi o incercare de a reconcilia o situatie dificila.

Daca ar spune adevarul, stie ca mama n-ar fi de acord si ar iesi certuri, pe de alta parte nici nu vrea sa-i intoarca spatele pur si simplu si nu cred ca doar pentru ca vrea camasi spalate si calcate acasa, eu cred ca isi iubeste mama dar la fel si pe fata respectiva, nu poate renunta la una doar pentru ca asa spune celalata.

Cineva din afara poate vede o femeie abandonata cu un copil, greseli, el vede un om care are nevoie de afectiune, intelegere, o mama, un copil minunat, etc..

Aici putin conteaza cine are dreptate, e vorba de suflete si in situatii din astea un crestin ar trebui sa arate ca are sufletul cel mai mare dar ce pacat ca realitatea ne contrazice atat de des si flagrant..

Oricum, sper ca asta sa nu impinga pe nimeni la deznadejde sau chiar suparare, ci toate lilisoarele noastre, vechi si noi, si nu doar ele, sa invete ca trebuie sa se straduiasca sa fie mai bune decat cei din jur.. :)

Last edited by AlinB; 15.07.2011 at 14:41:40.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 15:21:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

"Mai importantă-i pacea decât dreptatea!"
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 20:07:49
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
Corect .... si el o sa faca ce vrea oricum.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 20:56:12
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate si faptul ca minte este totusi o incercare de a reconcilia o situatie dificila.

Oricum, sper ca asta sa nu impinga pe nimeni la deznadejde sau chiar suparare, ci toate lilisoarele noastre, vechi si noi, si nu doar ele, sa invete ca trebuie sa se straduiasca sa fie mai bune decat cei din jur.. :)
E minunat totusi ca noi suntem mai buni ,daca vedem la altii aceasta lipsa de iubire.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 23:38:35
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
Dragos, nu prea sunt de acord!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
mame denaturate Ioana-Andreea Generalitati 97 27.01.2012 20:32:57
Durerea ignorantei . bogman margareta Nunta 3 17.11.2011 23:35:05
Durerea fizica Florin-Ionut Generalitati 16 28.10.2011 15:47:19
rugaciuni pentru viitoare mame Mirela0110 Generalitati 0 03.03.2011 14:12:16
Jurnalul unei mame invingatoare Nicoleta IGNAT Stiri, actualitati, anunturi 2 25.07.2010 20:54:54