Citat:
În prealabil postat de vivi88
dar oare nu cumva "completarea" asta de botez de care se tot vb nu are nici o valoare si e facuta degeaba devreme ce mirungerea s-a facut cand erai mic??! ca daca aia tot n-au har, poate ca e ca si cum ar da vb in vant si n-are nici o semnificatzie!
|
Nu stiu daca ai inteles, nu e vorba de o completare. Imi pare rau ca abia acum am vazut acest topic. Ei cred ca doar biserica lor e ortodoxa, iar noi nu suntem Biserica, asa ca tu nu ai botezul si Mirungerea. Asa ca ei te boteaza si fac Mirungerea (asa cum facem si noi celor ce vin la ortodoxie, nu le recunoastem botezul dar nu-i mai botezam din iconomie).
Chiar daca nu iti cer sa spui lepadarile, tu de fapt te lepezi de BO si treci in adunarea lor. Ei nu sunt 10% din BO, pentru ca prin despartirea de Biserica isi pierd harul, chiar daca il aveau inainte. Asadar sunt o adunarea omeneasca, fara har. Si cum se spune ca unde nu e Dumnezeu vine celalalt sa dea o "mana de ajutor" nu stii cu ce duhuri te unesti de fapt.
Deci prin acea Mirungere tu faci de fapt o lepadare de Hristos. daca cineva nu e convins poate citi canonul I al Sf. Vasile cel Mare. Ereticii si schismaticii pierd harul, chiar de l-au avut inainte.
Asadar acea Mirungere are o semnificatie, aceasta e.