Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Iisus a venit pentru toti dar se pare ca crestinatatea nu e pentru toti .
Iisus nu a venit pentru toti doar in sensul ca toti ar trebui sa beneficieze de religia crestina ci ei pot beneficia de El si in afara organizarii oficiale e bisericii atita vreme cit Il urmeaza prin fapte chiar si fara sa Ii stie Numele sau faptele.
Desigur ca noi credem ca in crestinatate e numai lapte si miere si ca intotdeauna conducerea ei a fost calauzita infailibil, dovada contrara este tocmai farimitarea unitatii initiale si derapajele istorice unele necunoscute noua inca.
spui de new age ca si cum ar fi o singura doctrina reprezentativa pentru toate curentele religioase din lume. Insa nu este deloc asa , in lume exista cam 2000 de ramuri diferite pe cind in new age sint grupate printro asociatie -mai mult simblica -doar vreo 20 a caror doctrine se bat cap in cap si nu are nimeni intentia sa le fuzioneze incit sa devina una. fiecare isi pastreaza specificul, mai prost sau mai putin prost dupa cum ii este felul.
Asa incit daca unii de acolo cred in Iisus asta nu inseamna ca din start orice zic ei nu au dreptate , mai au si bucatele de adevar unii dintre ei . deci nu tot ce cred ei este automat fals doar ca formal sint asociati cu diferite alte aberatii care nici nu se pot numi religii.
daca ei ar visa la o religie unica ar face o doctrina unica insa chiar daca viseaza si ei si poate multi altii la o religie unica ea nu este posibila fara prezenta lui Dumnezeu pe pamint care sa ii converteasca pe toti nazuitorii.
daca altii viseaza la o religie unica si bisericile iar se opun asta nu inseamna ca Dumnezeu nu vrea o singura inchinare unica intro religie unica cu un singur Domn si un singur Nume dupa cum scrie si dupa cum promite Domnul ca "tot genunchiul se va pleca in fata Lui".
Insa diferenta este in ce mod va face Dumnezeu acest lucru si cu ajutorul caror vrednici.
|
Hristos s-a referit la o comunitate atunci cand a spus ca "acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu acolo voi fi si Eu", dar nu la o grupare care se raporteaza subiectiv la adevarul descoperit de El. Noi suntem madulare ale unui singur Trup- Biserica.