Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2011, 19:26:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Legat de citatul acela invocat aici, nu mai gasesc mesajul, cand cineva care nu mergea dupa Iisus scotea demoni "49. Iar Ioan, răspunzând, a zis: Învățătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni și l-am oprit, pentru că nu-Ți urmează împreună cu noi.
50. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriți; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi."
Biserica ortodoxa spune ca Biserica a fost intemeiata de Iisus la cincizecime, odata cu coborarea Duhului Sfant. Aici nu e vorba de grupari separate de Biserica, pentru ca Biserica apare mai tarziu. E o persoana care a crezut in Iisus si e posibil ca dupa cincizecime sa fi fost Botezata si sa intre astfel in Biserica Sa.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:36:50
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Legat de citatul acela invocat aici, nu mai gasesc mesajul, cand cineva care nu mergea dupa Iisus scotea demoni "49. Iar Ioan, răspunzând, a zis: Învățătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni și l-am oprit, pentru că nu-Ți urmează împreună cu noi.
50. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriți; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi."
Biserica ortodoxa spune ca Biserica a fost intemeiata de Iisus la cincizecime, odata cu coborarea Duhului Sfant. Aici nu e vorba de grupari separate de Biserica, pentru ca Biserica apare mai tarziu. E o persoana care a crezut in Iisus si e posibil ca dupa cincizecime sa fi fost Botezata si sa intre astfel in Biserica Sa.
Parerile omenesti nu pot inlocui cuvantul Domnului. El nu a zis sa nu-l opreasca pentru ca va intra mai tarziu in Biserica cand va fi Botezat, ci Iisus a dat motivul pentru care nu trebuie oprit: cine nu-i impotriva apostolilor, este cu ei. Nu a zis ca va fi in viitor, ci a zis ca este. Tu interpretezi cuvintele Domnului si acuzi pe cel care zice identic ca nu ar vorbi din Biblie. Cam asta-i problema.
Si raman oricum cuvintele Ap. Pavel care arata ca faptele paganilor ii vor acuza sau ii vor apara in ziua judecatii, exact cum a zis si Domnul, ii va trece la stanga sau la dreapta. Nu exista interpretare in ceea ce zic, ci scrie negru pe alb. Interpretarea o faci tu schimband cele scrise.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 13:38:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Parerile omenesti nu pot inlocui cuvantul Domnului. El nu a zis sa nu-l opreasca pentru ca va intra mai tarziu in Biserica cand va fi Botezat, ci Iisus a dat motivul pentru care nu trebuie oprit: cine nu-i impotriva apostolilor, este cu ei. Nu a zis ca va fi in viitor, ci a zis ca este. Tu interpretezi cuvintele Domnului si acuzi pe cel care zice identic ca nu ar vorbi din Biblie. Cam asta-i problema.
Si raman oricum cuvintele Ap. Pavel care arata ca faptele paganilor ii vor acuza sau ii vor apara in ziua judecatii, exact cum a zis si Domnul, ii va trece la stanga sau la dreapta. Nu exista interpretare in ceea ce zic, ci scrie negru pe alb. Interpretarea o faci tu schimband cele scrise.
Spui de fapt acelasi lucru, shismaticii si ereticii sunt impotriva episcopilor si ierarhilor, adica a urmasilor apostolilor.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:42:11
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
Spui de fapt acelasi lucru, shismaticii si ereticii sunt impotriva episcopilor si ierarhilor, adica a urmasilor apostolilor.
Pai cei din vechime care nu se supunaeu apostolilor nu aveau nici un motiv , insa se pare ca protestantii au avut motive destul de intemeiate iar acum fringindu-se cu ciorba (inchizitia si papalitatea) sufla si in iaurt si nimeni nu ii mai poate convinge ca sinoadele pot fi calauzite sfint .asa incit ei nu mai dau doi bani pe traditia apostolica.
Martin Luther la rindul lui era inalt ierarh insa nu stiu in ce masura urmasii lui sau el a pastrat taina preotiei ,
Iisus spune ca ei sint cu El pentru ca ei vindecau in numele Lui , asa si ei nu au nimic impotriva bisericii din moment ce nu il contesta pe Iisus ci dimporiva incearca sa il urmeze asa cum inteleg ei.

Pentru reintregirea unitatii dogmatice a crestinatatii trebuie mai degraba rugaciune decit combatere patimasa.
Combaterea si pizma duce tot la o reactie de combatere si nu rezolva nimic.
Daca cineva imi spune ca in aceasta privinta este mai multa rugaciune decit combatere ..atunci inseamna ca trebuie sa recunosc ca eu nu cunosc destul realitatile.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 20:24:07
Banned

Implicit

Citat:
Aiurea. Cei mai impotriva tuturor sunt ortodocsii fundamentalisti si musulmanii fundamentalisti. Restul nici poveste.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 20:37:36
Banned

Implicit

Cipri85,
Tu nu ai vrut sa imi arati ca doar dreptii au fost scosi din Iad ci m-ai acuzat ca eu as fi afirmat ca au fost scosi toti oamenii doar pentru ca nu am precizat care anume au fost scosi. Asa ca dupa rationamentul tau si eu te pot acuza ca tu marturisesti stergerea prin Botez a tuturor pacatelor tale trecute si viitoare doar pentru ca in Crez nu marturisesti pe care le-ai sters. Bine-nteles ca la adulti se stergeau doar pacatele de pana la Botez. Si surpriza pentru tine, primii crestini credeau ca dupa aia nu o sa mai pacatuiasca ca atare, Ap. Pavel care era convins ca Domnul va reveni in timpul sau, era incredintat ca cei care continuau sa moara, mureau pentru ca nu se lasau de pacate. Si bag mana in foc ca nu stii despre ce vorbesc.

Cat despre profetia cu agurida, nu o sa o repet ci te invit sa o gasesti intr-o postare anterioara din cele pe care spui ca le-ai citit atat de bin. Dupa care astept raspunsul tau la treaba cu platitul doar pentru nelegiurea proprie.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 20:51:05
Banned

Implicit

Cipri85,
Apropos de dreptii scosi din Iad: in parabola cu saracul Lazar si bogatul, doar bogatul pacatos merge in Iad in timp ce Lazar era in "sanul lui Avram" unde ii era bine. Iar intre cele doua locuri era o prapastie de netrecut. Cum de alti drepti au ajuns in Iad si nu in sanul lui Avraam? :-P

Si inca nu mi-ai zis cum de marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor in loc sa marturisesc un Botez spre spalarea consecintelor pacatului stramosesc.

Si apropos de moarte, tocmai ca acum nu mai murim ci inviem in Hristos, trecem de la moarte la viata unii fara judecata, altii cu
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 23:21:57
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Cipri85,
Tu nu ai vrut sa imi arati ca doar dreptii au fost scosi din Iad ci m-ai acuzat ca eu as fi afirmat ca au fost scosi toti oamenii doar pentru ca nu am precizat care anume au fost scosi. Asa ca dupa rationamentul tau si eu te pot acuza ca tu marturisesti stergerea prin Botez a tuturor pacatelor tale trecute si viitoare doar pentru ca in Crez nu marturisesti pe care le-ai sters. Bine-nteles ca la adulti se stergeau doar pacatele de pana la Botez. Si surpriza pentru tine, primii crestini credeau ca dupa aia nu o sa mai pacatuiasca ca atare, Ap. Pavel care era convins ca Domnul va reveni in timpul sau, era incredintat ca cei care continuau sa moara, mureau pentru ca nu se lasau de pacate. Si bag mana in foc ca nu stii despre ce vorbesc.

Cat despre profetia cu agurida, nu o sa o repet ci te invit sa o gasesti intr-o postare anterioara din cele pe care spui ca le-ai citit atat de bin. Dupa care astept raspunsul tau la treaba cu platitul doar pentru nelegiurea proprie.
Adriana ai o logica(dar si exprimare pt tine oamenii = dreptii) greu de egalat... Se pare ca pentru matale tate ar fi egale si se aplica in orice situtie . Adriana ce afirmi in continuare e de-a dreptul de cascadorii rasului... E de-a dreptul penibil si absurd. N-ai pic de respect pentru cele sfinte, fata de cuuvantul si marturia Mantuitorului. Manipulezi cu nerusinare scrierile sfinte, si pui in carca unor apostoli si sfinti parinti propriile ineptii ca doar, doar par mai veridice. De-a dreptul gretos.
Sf. Apostol chiar ii linisteste pe crestinii care considerau iminenta venirea Mantuitorului in timpul vietii lor. Care profetie cu agurida? Adriana, 'parintii mananca agurida si copiilor le strepezesc dintii'(scrie negre pe alb si nulas loc de comentarii si fiozofii), si Dumezeu binecuvinteaza pana la cateva zeci de generatii(nu imi amintesc exact numarul, parca 70-lea neam) si blestema pana la la al treilea(sau 7-lea nu imi amintesc cu exactitate citatul). Apoi pe cine sa credem Adriana pe Dumnezeu si Sfanta Scriptura(cuvantul Meu va ramane in veci; toate vor trece dar cuvantul lui Dumnezeu este vesnic) sau pe tine? Adriana aceste consecinte sunt sterse prin botez. Si dupa cum afirma Catalin ni se ofera ocazia de a pleca de la 0.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04