Citat:
În prealabil postat de ioanna
Gandesti la modul simplist. Biserica e de vina ca statul nu finanteaza, nu aloca fonduri pentru modernizarea spitalelor?
|
Eu nu am spus ca biserica e de vina, ci gandirea religioasa. Aceeasi gandire care ii face pe politicieni sa cumpere voturi platind preotii sa le faca publicitate desi e interzis prin lege.
Citat:
E o tampenie sa spunem: cu banii folositi pentru reconditionarea a 20 biserici se facea 1 spital nou dotat cu toata aparatira necesara, avem garantia asta? De unde stim ca banii aceia s-ar fi indreptat spre sanatate , asistenta sociala sau invatamant ? Poate i-ar fi cheltuit madamme Udrea pentru o noua frunza, o rebranduire.
|
Critici exact gandirea religioasa de care iti spuneam doar ca nu-ti dai seama. E drept ca si preotii ar fi putut sa nu mai fie cu obrazul gros si sa mearga non stop atat la enoriasi sau primarii sa cerseasca bani, dar ei sunt doar o piesa dintr-un puzzle mai mare. In fond, stii cum se zice, nu-i prost ala care cere, e prost ala care da. Ar fi putut si preotii sa aiba o minima demnitate si sa nu ia fara niciun resentiment sume mari din pensiile enoriasilor.
Citat:
Constructia de biserici impiedica dezvoltarea tarii? Tin sa te anunt ca in perioada 2007-2013 pot fi accesate 20 miliarde de E fonduri europene nerambursabile pt mai toate domeniile ,inclusiv sanatate si invatamant.( NU PENTRU CONSTRUCTII DE LACASE DE CULT!) Cate crezi ca s-au accesat?! Nu acuza Biserica de incompententa guvernantilor si a institutiilor statului, care ar fi trebuit sa rezolve demuuuuult problemele din sanatate, care nu-s in stare sa faca o documentatie completa,sa beneficieze de banii aceia oferiti "moca".
|
Din nou, accesarea acelor fonduri nu aduce voturi asa cum o face popa in biserica! Iar eu nu acuz biserica sau preotii, acuz un mod de gandire criminal si sinucigas. Sa cheltui bani pe biserici cand spitalele se inchid din lipsa de fonduri nu este tocmai un act rational Sa risipesti fonduri nerambursabile este la fel de irational. Iar preotii sunt multumiti. De ce le-ar pasa de ceilalti cand ei au maseratti?