Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2011, 18:36:42
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Higinia Vezi mesajul
Nu sti tu ce am citit eu si ce nu.Am inceput prin doua capitole din Biblie cu multe contradictii greu de priceput,dupa dau cu nasul de tot felul de oameni care daca nu esti de accord cu ceva te trimit in iad direct:).Nu crezi ca e cam mult pentru mine?Oricum mi-e clar.Nu o sa mai am ce sa caut pe formul asta cu intrebari Oricum uita-te la asta poate o sa inveti ceva!http://www.youtube.com/watch?v=roDXSHSEuoo&ob=av2e
Imi pare rau daca tu ai luat-o ca pe un atac. Era de fapt o invitatie.
Eu nu cred ca dand in cap cuiva poti sa-l convertesti. Dar eu cred ca aratandu-i ca drumul pe care a luat-o este gresit, poti sa-l pui macar pe ganduri. Asta era scopul, nu unul razboinic.

Imi vine greu sa cred ca ai luat tu Scriptura si asa, dintr-odata, ai gasit contradictii intre idei si capitole. Plus ca argumentele acelea (asa-zisele contradictii) le-am mai auzit, nu sunt noi. Si nici nu sunt de nasul unor incepatori. Daca ai ajuns asa din prima la ele inseamna ca poate esti un geniu. Eu sunt mai slab de minte si nu am avut asa mare succes...

Pe urma mai sunt alte chestii...
Biserica nu are legatura cu Dumnezeu? Oare?
Dumnezeu exista la toate religiile? Oare?
Cum ramane cu "Eu sunt Adevarul, Calea si Viata"? Dar "Nimeni nu ajunge la Tatal Meu decat prin Mine"? (citatele din memorie)
Daca crezi in Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu atunci nu mai e loc nici de Budda, nici de Mahomed, nici de Tata Hamsie, Mama Omida, nici de vaca sau sobolani sau maimute de sunt zeitati prin unele tari..

De ce crestinism ortodox? De ce ortodox?
Pentru ca ortodoxia a pastrat acel crestinism Apostolic din primele secole.
De aceea avem Botezul si de aceea avem Spovedania si Impartasania plus celelalte Taine. De ce aceste taine si de ce nu fara ele?
Pentru ca s-a demonstrat in decursul a 2000 de ani ca sunt vitale si sunt parte integrala a credintei noastre. O mai fi fost si altele? Nu stiu. Dar daca au fost si nu mai sunt inseamna ca chiar Dumnezeu le-a scos pentru ca nu erau de la Dumnezeu.
Exista oare crestini ortodocsi nu foarte merituosi? Evident. De fapt nu exista oameni merituosi in fata lui Dumnezeu pe pamant. E un pasaj parca: "Nici unul din voi nu este drept in fata lui Dumnezeu, nici macar unul". Deci cand vine cineva si spune: uite voi ortodocsii sunteti asa sau asa eu i-i voi raspunde: TOTI suntem din punct de vedere spiritual niste raiosi si paduchiosi. Chiar si cei care stim Adevarul, pt ca una e sa-l stii si alta sa-l urmezi. Si cei care poate chiar au merite in fata lui Dumnezeu vor spune ca ei sunt cei mai pacatosi. Hai ca am luat-o prin diverse..

Deci ca si concluzie:
Nu fi nebun(a)! Deschide ochii si vezi cine are traditie, cine a avut traitori, unde este Adevarul! Si foarte mare grija la oameni cu vorba iscusita dar falsa! Cand vezi ca se pomeneste Iisus dar nimic despre Sfanta Treime - fugi! Cand vezi ca se vorbeste de traire dar fara Duh - fugi! Cand vezi ca vorbeste de traire dar fara Biserica - fugi!
Si ca ultim aspect-foarte mare atentie la acel pacat numit mandrie. Am auzit ca sectarii in general se lupta cu pacatele mai mult fizice (doar unele din ele) dar sufera mult de acest pacat numit mandrie. Care oricum este mai mare decat toate celelalte la un loc si este precum tulpina copacului pe care cresc toate celelalte pacate.
Scuze de postare lunga.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce este Adevarul? florin.oltean75 Generalitati 11 08.05.2011 19:03:10
Adevarul georgeval Generalitati 7 07.09.2009 22:17:16
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07
Frica de adevarul din noi! iosif Pocainta 35 04.10.2007 16:57:07