Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2011, 16:06:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Higinia Vezi mesajul
Daca Dumnezeu e iubire..de ce ne batem in culte?
Pentru ca nu toate cultele sunt expresia iubirii lui Dumnezeu :)

Dar cultele sunt una..oamenii sunt alta.

Si te rog, fara vesnicile comparatii, cel botezat ortodox dar necredincios cu cel care a fost botezat neoprotestant dar foarte simpatic si de treaba si etc.

Sa compari oameni ca sa tragi concluzii despre culte e ca si cand ai compara cai sa tragi concluzii despre cine a facut seaua.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 16:17:35
Higinia Higinia is offline
Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pentru ca nu toate cultele sunt expresia iubirii lui Dumnezeu :)

Dar cultele sunt una..oamenii sunt alta.

Si te rog, fara vesnicile comparatii, cel botezat ortodox dar necredincios cu cel care a fost botezat neoprotestant dar foarte simpatic si de treaba si etc.

Sa compari oameni ca sa tragi concluzii despre culte e ca si cand ai compara cai sa tragi concluzii despre cine a facut seaua.
Oricum de cateva spatamani tot caut raspunsuri.Si cred ca azi am inteles.Oamenii au impresia ca Dumnezeu nu se uita la inima omului ci se uita la cat de bine respecta o religie.Si o sa raman probabil asa pribeaga,cum am fost si pana acum fara sa respect invatatura vreunei dogme.Ce credeti ca doar o anumita religie se poate mantui?Era un citat imi amintesc ca "unde sunt mai multi in numele Meu acolo sunt si Eu".Si m-am convins si de ce exista mai multe culte..deoarece fiecare a inteles altfel insa fiecare simte prezenta lui Dumnezeu in biserica respectiva.Fiecare simte iubirea lui Dumnezeu si cum le calauzeste viata.
Facand o paranteza,este a 4 oara cand postez pe acest forum cand ceream lamuriri(topicurile sunt diferite si nu au neaparat legatura) si de trei ori oamenii mi-au sarit in cap si s-a iscat o cearta...astfel am renuntat sa mai postez,desi eu speram sa gasesc aici intelegere si raspunsuri ca ma gandeam..doar e site crestin.Asa foarte bine puteam sa pun intrebarea respectiva pe orice alt site...daca vroiam sa fiu judecata si sa fiu tratata cu vorbe rautacioase.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 16:25:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Higinia Vezi mesajul
Oricum de cateva spatamani tot caut raspunsuri.Si cred ca azi am inteles.Oamenii au impresia ca Dumnezeu nu se uita la inima omului ci se uita la cat de bine respecta o religie.Si o sa raman probabil asa pribeaga,cum am fost si pana acum fara sa respect invatatura vreunei dogme.Ce credeti ca doar o anumita religie se poate mantui?Era un citat imi amintesc ca "unde sunt mai multi in numele Meu acolo sunt si Eu".Si m-am convins si de ce exista mai multe culte..deoarece fiecare a inteles altfel insa fiecare simte prezenta lui Dumnezeu in biserica respectiva.Fiecare simte iubirea lui Dumnezeu si cum le calauzeste viata.
Facand o paranteza,este a 4 oara cand postez pe acest forum cand ceream lamuriri(topicurile sunt diferite si nu au neaparat legatura) si de trei ori oamenii mi-au sarit in cap si s-a iscat o cearta...astfel am renuntat sa mai postez,desi eu speram sa gasesc aici intelegere si raspunsuri ca ma gandeam..doar e site crestin.Asa foarte bine puteam sa pun intrebarea respectiva pe orice alt site...daca vroiam sa fiu judecata si sa fiu tratata cu vorbe rautacioase.
Impresiile tale despre Dumnezeu nu schimba realitatea spirituala.
Daca esti fan al subiectivismului religios si vrei sa-ti faci religia ta, nu-i bai, nu ai sa fii nici prima nici ultima.

Ma amuza insa cum ai tupeul sa critici pe altii ca au perspectiva lor asupra lui Dumnezeu dintr-o alta perspectiva care este mult mai personala si in mod categoric subiectiva, avand in vedere ca "bisericuta" asta a ta numara deocamdata un singur membru.

In ceea ce priveste raspunsurile care zici ca le cauti, se pare ca mai mult ai venit cu idei preconcepute si cu afirmatii decat cu intrebari iar unii oameni au cam obosit sa lamureasca pe cei care intra mai degraba din amuzament decat pentru a invata ceva.

Asadar, incearca sa-i intelegi si tu pe altii inainte de a pretinde intelegere.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce este Adevarul? florin.oltean75 Generalitati 11 08.05.2011 19:03:10
Adevarul georgeval Generalitati 7 07.09.2009 22:17:16
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07
Frica de adevarul din noi! iosif Pocainta 35 04.10.2007 16:57:07