Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 10:11:00
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Nu fuga de D-zeu te face mai destept. Si nici ateu. Privind lumea in mod rational intelegi ca D-zeu este o notiune fara sens. Este un raspuns primitiv. D-zeu nu este necesar pentru a explica lumea. Mai mult, exista deja explicatii pentru aparitia zeilor in culturile primitive si supravietuirea acestora in culturile avansate. D-zeu este un fenomen psihic si nimic mai mult. Un personaj de basm pe care unii se chinuie sa-l potrivesca cu realitatea si comit atrocitati in timpul acestui proces. D-zeu a suferit un proces de evolutie in timp, ceea ce il face imperfect atunci cand unii il considera perfect pentru ca isi doresc ca zeul lor sa fie mai tare decat al altora.
In sensul acesta un om mai rational are sanse mai mari sa fie ateu.
Draga ai2, cuvintele tale de mai sus imi arata cat de superficial privesti crestinismul, si religia in general. Nu intru acum intr-o polemica de istorie a religiilor, caci nu-si are sensul aici, dar ma limitez sa spun ca toate aceste cuvinte ale tale seamana foarte tare cu documentarele de pe Discovery: daca nu ai auzit nimic la viata ta despre respectivul subiect, e foarte probabil sa crezi ca e adevarul.

Sper ca toti cititorii mesajelor tale sa inteleaga ca faptul ca arunci cu fraze generaliste, ca tipi asadar, nu demonstreaza de fapt nimic. Si nu comunica de fapt nimic.

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Nici eu nu mai simt jignit daca un adevar imi stirbeste din imagine :)
Ce diversiune :).

Mie nu de imagine imi pasa, ci de adevar. Ma va durea intotdeauna cand ma va mustra adevarul. Preocuparea de imagine ne transforma in morminte varuite.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41