Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2011, 00:00:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Dumneavoastră doar aveți impresia că susțineți ceea ce susține Biserica și sfinții. Ceea ce contează este ceea ce susține Sfânta Scriptură, Sfinții Părinți și Sfânta Biserică. Într-adevăr eu vorbeam despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt de care vorbește Iisus Hristos în evanghelia după Ioan. După cum v-am mai spus odată fenomenele nu sunt extrem de convergente, astfel nu orice om care a fost botezat de mic copil prezintă datele unuia născut din nou, din Duhul Sfânt.
Sfintii se referau la cei maturi botezati, care inainte erau pagani. E simplu, Botezul sterge urmarile pacatului stramosesc si pacatele de pana atunci. Harul este gratis, conditia este sa fie cineva curat sa-L primeasca. De aceea copiii mici nu se spovedesc, nu au pacate si pot primi har.
Nu stiu de ce spui ca e mai bine ce sustin neoprotestantii (Botezul mai tarziu) sau catolicii (Mirungerea mai tarziu). Noi nu suntem nici catolici nici neoprotestanti, cum sa nu avem incredere in ce spune Biserica? Sfintii au fost impotriva? Si asta probabil nu tine doar de canoane, cred ca intra mai mult la dogma.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Ortodoxa Romana este ... savudanmihai Biserica Ortodoxa Romana 9 14.08.2013 13:19:52
Biserica ortodoxa romana din Copenhaga truthtostone Generalitati 0 21.08.2012 01:52:12