Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2011, 23:04:08
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

TunsDiana, tu esti cumva fata aceea care a deschis candva un topic despre parul ei lung si bogat? :)

Uite, eu provin dintr-o familie de oameni credinciosi si am avut parte, cum spuneam si zilele trecute pe alt topic, mai mereu de preoti cumsecade, care nu cer bani de la oameni si care inteleg sa slujeasca din dragoste si credinta. Dar puteam accepta sau refuza ce mi s-a daruit. In schimb, eu nu fac decat sa ii smintesc pe ceilalti, lucrand mult prea putin din ce am primit.

Nu e totul sa ai asemenea oameni in jurul tau. Credinta nu ti-o da nimeni, tu esti cea care face alegerile.Stiu oameni credinciosi care la primab ispita mai zdravana au cazut si altii care pareau mai nedusi la biserica, dar care nu s-au lepadat in clipe grele.

Poate ca oamenii pe care i-ai intalnit tu si care te-au dezamagit erau croiti tot dupa ideea pe care o sustii aici, cum ca fiecare sa faca ce vrea, ce sa ma bag eu in viata omului, ia sa il las sa moara prost sau necredincios! Adica isi urmareau propriul interes si aveau ca virtute suprema in toate sfanta toleranta. Unde e aici dragostea de aproapele? (Crestinismul se sprijina pe astea doua: iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproape). Toleranta e lasa-ma sa te las.

Eu una nu sunt de acord cu victimizarea. Bun, inteleg ca nu ai avut conditii propice pana acum, dar de acum inainte ce faci tu pentru a trai credinta pe care ai descoperit-o? Tu personal, nu preotii, nu oamenii din jurul tau, nu sotul. Mantuirea e personala. Un crestin nu trebuie sa se gandeasca la ce pot face altii pentru el, ci mereu la ceea ce poate face el pentru altii, pentru ca, asa cum am spus, se sprijina pe Legea iubirii, dar iubirea se masoara in jertfa, nu in cuvinte frumoase si necalcatul cozii.

Un prim pas ar fi sa iti cunosti bine credinta, pentru a o putea trai,asta cred ca sugera zaharia2009. Iar canoanele fac parte din acea cunoastere teoretica, caci daca imbratisam ceva, o facem in totalitate, nu luam ce ne place si ce nu lasam la o parte. Plus ca anumite lucruri fac parte din firea omului, adica nu trebuie sa fii doctor in teologie sau macar preot ca sa stii ca e bine sa faci copii si e pacat sa ii avortezi sau sa le controlezi nasterea, conceperea...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 22:35:07
Gratia sfintitoare si gratiile actuale Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 50 21.07.2013 20:41:59
Buletinele actuale au cip? Marcel_Ionut Generalitati 215 07.11.2012 21:23:02