Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2011, 16:33:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Oamenii nu sunt animale.Animalele se imperecheaza doar in vederea perpetuarii speciei.
La om, actul sexual, e mult mai profund. E o implinire a iubirii la nivel trupesc.E o comuniune desavarsita intre nematrial si material.Omul nu intretine relatii doar in vederea procrearii. Asta ar insemna sa nu existe relatii decat timp de o saptamana pe luna, perioada fertila a femeii.
Cred ca a reduce scopul unirii trupesti doar la nastere de prunci e o greseala.Cum de asemenea cred ca a exclude din scopurile unirii trupesti nasterea de prunci este o greseala de asemenea grava.
"E cu neputinta sa ne uitam cu un ochi la pamant si cu altul la cer. Nu nadajdui sa capeti cerul gratis fara sa traiesti o viata vrednica de cer."

acum sa vedem ce este pacatul: “Păcatul este o conspirație a minții omului cu diavolul împotriva Legii lui Dumnezeu, este calcarea legilor vieții printr-un abuz de libertate”.

desfranarea: “Numai atât e nunta binecuvântată de Biserică, cât e spre naștere de prunci, cât e comuniunea de iubire dintre părinți și copiii care vor veni – restul e numai desfrânare”.

taina casatoriei: “Când familia nu va fi întemeiată pe Taină, oamenii vor fi o turmă de fiare sălbatice, destrăbălate”.

acum tu ai propiile legi sau vrei sa desminti sfaturile Bisericii si a parintilor...este spre liberatatea ta..."Se plâng oamenii că tare e grea viața pe pământ, că tare-s multe boli, multe pagube, multe sudalme, beții, bătăi și toate păcatele. „Fiii mei ați spus că tare e grea viața și îcărcată de păcate. Atunci nu le mai faceți!”

Citat:
Lumea animalelor e o lume destul de necunoscuta noua.Multa lume zice ca animalele nu isi ucid puii. Sau ca nu si-i parasesc.Or ambele variante sunt neadevaruri.Sunt animale care isi ucid puii, cum sunt si animalele care dupa ce le ies puii ii parasesc, lasandu-i in grija altora.
lumea animalelor este o lume atat de frumoasa incat nu ne putem imagina...nu intamplator Sfintii Parinti imblanzeau prin prezenta lor animale salbatice...noi oamenii prin rautatea noastra am schimbat animalele...ele ne fac rau doar cand gasesc ceva rau in noi, rautatea din noi le schimba...

Citat:
Cred ca in calitatea noastra de fiinte rationale ar trebui sa nu ne mai comparam cu animalele. Ci sa ne raportam la Hristos.La legea morala lasata de El. Si sa trecem mai departe de legea morala.Sa ajungem la implinirea legii Dumnezeiesti.
Adica daca ma feresc de raporturi sexuale in timpul sarcinii, nu o fac ptr ca si animalele fac la fel, si cum sa fiu eu mai prejos decat animalele, ci o fac din dragoste ptr pruncul ce il port in pantece, si implicit din dragoste fata de Hristos.
daca am fi rationali ne-am ridica macar la nivelul sau de ce nu mai presus decat animalele...fiecare dintre noi ar putea fi un sfant...doar noi prin firea noastra denaturata si degradata le vedem pe cele drepte ca fiind strambe.

cum ne raportam la Hristos? ...prin propiile noastre legi?
care ar fi legea morala lasata de Hristos?

Last edited by ovidiu b.; 16.10.2011 at 16:42:03.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si eu sunt copilul Lui ixlucian Intrebari utilizatori 1 31.10.2012 21:36:43
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 16:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 17:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 17:09:42