Citat:
În prealabil postat de lore86
Cred ca vorbim de aceleasi lucruri.Poate nu m-am exprimat bine.Te intreb altfel: Daca scopul relatiei conjugale e doar nasterea de prunci, atunci familiei crestine ii sunt ingaduite relatiile conjugale doar de 2 ori pe luna: martea si joia din perioada fertila.Corect, nu?
Scopurile casatoriei, despre care invata Sfantul Apostol Pavel sunt:ferirea de desfranrea, intrajutorarea reciproca si nasterea de prunci.
Ce intelegi tu prin ferirea de desfranare? Cum intelegi atunci cuvintele Parintelui Arsenie"nici abuzul, nici refuzul"?
Imi pare rau sa vad ca dintre cele 3 scopuri ale casatoriei tu ai retinut doar unul.
|
hai sa vedem cine nu a inteles...eu cand am vorbit de desfranare am vorbit de:
perioada inainte de procreere (cand nu exista nici abuz, nici refuz pentru ca sotilor le este ingaduita impreunarea, dar repet doar cu scopul procreerii),
de perioada celor 9 luni (cand clar este interzisa impreunarea pentru nu exista un scop - adica cel al procreerii - pruncul existand deja) si
perioada de alaptare (cand mama tb sa-si vada de noul nascut si sa alapteze cat mai mult timp...prin impreunarea sotilor prin starnirea hormoala a femeii sau chiar a cazului ca ar ramane insarcinata glandele mamare isi inceteaza activitatea si primul prunc ramane fara hrana de aur, adica cea a mamei)
Citat:
De aceea scopul unirii trupesti, deci implicit al Tainei casatoriei nu e numai al nasterii de prunci.
atentie! a nu se intelege prin asta ca familia crestina e indreptatita sa se fereasca de zamislire! e uraciune inaintea lui Dumnezeu ferirea nasterii de prunci! e ca un zid intre relatia om -Dumnezeu, ptr ca asta reprezinta pacatul, un zid despartitor intre om si Dumnezeu.
Si ca o concluzie: familiei crestine nu ii este ingaduit sa se fereasca de zamislire, dar ii este ingaduit sa aiba relatii trupesti in fiecare marti si joi, in afara posturile si a sarbatorilor!
|
ai cam injumatit concluzia buna...asa cum ai concluzionat tu poti sa te impreunezi in fiecare marti si joi (in afara de post si sarbatori) chiar daca mama este insarcinata?...eu iti recomand sa ma citesti o data cartea
draga mea uite o concluzie mai clara si completa: poti sa te impreunezi in fiecare marti si joi (afara de post si sarbatori, cat si zilele inainte de sarbatori - pentru a fi curat la Sf Liturghie) "cât e spre naștere de prunci, cât e comuniunea de iubire dintre părinți și copiii care vor veni"...iar cand rostul s-a implinit (adica semnele femeii spun ca e insarcinata) impreunarea dintre soti este desfranare...le fel si pe timpul alaptarii sotul trebuie sa-i dea pace femeii...
asta spune cartea si nu eu...deci din cele trei 3 scopuri ai retinut doar 2: abuzul si refuzul dar ai uitat de desfranare (de pacat).
Citat:
Ovidiu, tu esti casatorit?
|
ps: sa-mi fie cu iertarea...fac acest lucru doar pentru a nu lasa lucrurile spuse doar cu o jumatate de gura sau neclare
ps: am sa-ti scriu un paragraf frumos despre ganduri si obsesiile sexuale care stramba lucrurile in capul nostru