asa este ... solutii nu prea exista cel putin pentru noi oamenii de rand ... statul era singurul care putea face ceva ... dar am inteles totusi ca si acolo sunt cheltuieli destul de mari ... si cand tara e inglobata pana in gat si mai mult de datorii ca nici copiii copiiilor copiiilor nostri nu le vor plati, unde sa mai arunci bani pentru caini ?
sauuu... vreun mare afacerist (sau mai multi, ca sunt atatia in tara asta) care ar putea investi in tara in adaposturi pentru caini... dar avand in vedere ca majoritatea se gandesc la propriile afaceri si care mai ales sa fie rentabile nimeni nu da bani pe caini ... macar daca ar da lapte sau branza sau oua sau lana sau sa traga la jug ... sau eventual toate la un loc :P ... ca asa ajunge unu maxim doi la curtea omului ca sa latre ... cine isi permite si ce sa faci cu cate 10 caini ?
multi le dau mancare pe strada, hai sa zic in cele mai fericite cazuri adopta vreo unul, doi, dar pe ceilalti ii lasa de izbeliste, oricat s-ar bate ei cu pumnul in piept ca sunt iubitori de animale si acuza pe altii ca fiind asasini ... ce sa faci cu atatia caini? sa iti latre de dimineata pana seara in apartament, pentru cei care nu stau la curte? sa te umpli de nu stiu ce boli si bube? sa te muste cand nici nu te astepti ?
pe strada sunt flamanzi, ataca in haita, mutileaza si mai rau omoara batrani, copii, oameni de toate varstele ... pacat ca s-a ajuns la asa ceva ... ca nu s-au luat masuri din timp, masuri reale, cu sterilizarea cel putin ... poate acum erau mai putini si nu se lua aceasta decizie ... oricum pe strazi nu au ce cauta ... sunt extrem de multi si bani pentru ei nu sunt ... si asa cine stie cum o sa fie omorati, ca ma indoiesc ca o sa dea statul prea multi bani pentru eutanasiat in conditii cat mai usoare pt ei ... o sa le dea cate un par in cap la fiecare sau inecati sau otraviti ... sau o sa ii puna la zid si o sa ii impuste cum i-am impuscat noi pe sotii Ceausescu ...
daca am sta sa ii numaram, cred ca daca i-am exporta in china, ar ajunge in medie 0.5, 1 caine la cate un copil chinez ... si poate ar fi si ei fericiti si noi impacati cu constiinta ...
|