![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Facerea 2,17 - versiunea Sinodală) Interdicția era însoțită de o pedeapsă severă pentru păcat, și anume moartea. Probabil crezi că această declarație despre pedeapsă cerea executarea ei chiar în ziua în care fusese călcată. Vezi vreo contradicție între anunțarea și împlinirea ei? Cu toate acestea, declarația divină: „În ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit” (în originalul ebraic, ultima expresie arată literal astfel: תָּמוּת מות murind tu vei muri) înseamnă că în ziua păcătuirii sentința urma să fie pronunțată. Omul avea să treacă de la starea de nemurire condiționată la cea de moarte necondiționată. La fel cum, înainte de căderea sa, Adam putea fi sigur de nemurire, garantată prin pomul vieții, tot așa acum, după acea catastrofă, moartea lui era tot atât de sigură. Acesta este conținutul declarației, mai mult decât moartea fizică imediată. Dumnezeu a cerut să facă o alegere de principii. El urma să accepte voia lui Dumnezeu și să se supună ei, încrezător că drept rezultat îi va merge bine, sau urma ca să se despartă de legătura cu Dumnezeu prin propria alegere și să devină, după câte s-ar putea presupune, independent de El. Însă despărțirea de izvorul vieții, inevitabil, putea să aducă numai moartea. Aceleași principii mai sunt încă valabile. Pedeapsa și moartea sunt rezultatele sigure ale liberei alegeri a omului de a-și îngădui să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu. În fine... cum dorești... dar să știi că tu ai zis-o... eu nu te-am făcut mincinos, dacă așa te-ai simțit iartă-mă. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|