Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2012, 22:55:46
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
De ce sunt rauvoitor? Pentru ca am adus doar un exemplu?

Cand ai explicat? Nu ai ce explica pentru ca nu stii nimic, domnule student la teologie.

Bine. Uite ce spune Sfantul Iustin Martirul, despre suflete:

"Asadar sufletul se impartaseste de viata, de vreme ce Dumnezeu vrea ca el sa traiasca, Apoi cand Dumnezeu nu vrea ca el sa mai traiasca, el nu se va mai impartasi de ea. Fiindca a trai nu este o insusire a lui asa cum este insusirea lui Dumnezeu; ci dupa cum un om nu traieste totdeauna si sufletul lui nu este pentru totdeauna asociat cu trupul, intrucat oridecateori aceasta armonie trebuie intrerupta, sufletul paraseste trupul si omul nu mai exista; da, oridecate ori sufletul trebuie sa-si inceteze existenta, spiritul de viata ii este luat si nu mai exista sufletul, ci merge inapoila locul de unde a fost luat." (Dialog cu iudeul Tryphon, cap. 6).
vezi ca zice mai multe nu doar atat. vezi domnu mincinos? tot cu ruptul din context te ocupi si esti rauvoitor.
citeste pag 97 din PSB vol 2. si daca ai curaj posteaza textul aici.
p.s. mi-ai demonstrat cat de mincinos si rauvoitor esti.
nu mai posta la adresa mea
daca ai buna vointa postezi textul de la pagina 97 din PSB vol 2 - Apologeti de limba greaca si iti ceri scuze pentru faptul ca ai incercat sa te folosesti de Sfantul Iustin in demersul tau murdar.

Last edited by mihai07; 03.01.2012 at 22:58:37.
Vechi 03.01.2012, 23:03:58
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
vezi ca zice mai multe nu doar atat. vezi domnu mincinos? tot cu ruptul din context te ocupi si esti rauvoitor.
p.s. mi-ai demonstrat cat de mincinos si rauvoitor esti.
nu mai posta la adresa mea
daca ai buna vointa postezi textul de la pagina 97 din PSB vol 2 - Apologeti de limba greaca si iti ceri scuze pentru faptul ca ai incercat sa te folosesti de Sfantul Iustin in demersul tau murdar.
rectific...pag 98
Vechi 03.01.2012, 23:44:24
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
vezi ca zice mai multe nu doar atat.
Stiu ca zice mai multe. Avand in vedere provenienta sa dintr-o famile de pagani si influentele elinesti, Sfantul Iustin Martirul, la inceput, a impartasit astfel de invataturi gresite, pe care le combate ulterior, dupa ce aprofundeaza Scriptura:
"Eu insami, pe cand ma gaseam impartasind invataturile lui Platon..." (Apologia a II-a, XII, pag. 113)

Citat:
vezi domnu mincinos? tot cu ruptul din context te ocupi si esti rauvoitor.
Ce am mintit? Ce am scos din context? Vad ca tu vii cu citate dintr-o alta lucrare: PSB (ce o fi insemnand, nu stiu si nici nu cred ca este o lucrare a Sfantului Iustin Martirul). Da tu citatele (asa cum am facut eu). Dar, sa nu le scoti din context (sa fie cumva un pasaj de filozofie elineasca - pe care, de fapt, Sfantul Iustin Martirul o combate).

Si, ca sa spui ca citatele mele sunt scoase din context, vino cu pasaje din imediata lor apropiere (sau macar cu pasaje din aceeasi lucrare).

Last edited by grasu77; 03.01.2012 at 23:47:29.
Vechi 04.01.2012, 09:35:19
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Stiu ca zice mai multe. Avand in vedere provenienta sa dintr-o famile de pagani si influentele elinesti, Sfantul Iustin Martirul, la inceput, a impartasit astfel de invataturi gresite, pe care le combate ulterior, dupa ce aprofundeaza Scriptura:
"Eu insami, pe cand ma gaseam impartasind invataturile lui Platon..." (Apologia a II-a, XII, pag. 113)

Ce am mintit? Ce am scos din context? Vad ca tu vii cu citate dintr-o alta lucrare: PSB (ce o fi insemnand, nu stiu si nici nu cred ca este o lucrare a Sfantului Iustin Martirul). Da tu citatele (asa cum am facut eu). Dar, sa nu le scoti din context (sa fie cumva un pasaj de filozofie elineasca - pe care, de fapt, Sfantul Iustin Martirul o combate).

Si, ca sa spui ca citatele mele sunt scoase din context, vino cu pasaje din imediata lor apropiere (sau macar cu pasaje din aceeasi lucrare).
PSB vol 2 e o lucrare care contine Dialog cu iudeul Trifon.
Vezi cum te grabesti ca fata mare la maritat sa acuzi?
Hai sa incheiem aici ca ai demonstrat tuturor cat este de necinstit.

Last edited by mihai07; 04.01.2012 at 09:38:36.
Vechi 04.01.2012, 19:24:51
Banned

Implicit

Citat:
PSB vol 2 e o lucrare care contine Dialog cu iudeul Trifon.
Vezi cum te grabesti ca fata mare la maritat sa acuzi?
Hai sa incheiem aici ca ai demonstrat tuturor cat este de necinstit.
Nu am auzit ca ciudatenia ta (PSB) sa fie o lucrare a Sfantului Iustin Martirul. In fine, demonstreaza ca am fost necinstit, postand fragmentul despre care vorbesti. Eu repostez ce a scris Sfantul Iustin Martirul:
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.)

Posteaza si tu fragementele cu care ma incriminezi, preacinstite Mihaita.
Vechi 04.01.2012, 19:35:46
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu am auzit ca ciudatenia ta (PSB) sa fie o lucrare a Sfantului Iustin Martirul. In fine, demonstreaza ca am fost necinstit, postand fragmentul despre care vorbesti. Eu repostez ce a scris Sfantul Iustin Martirul:
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.)

Posteaza si tu fragementele cu care ma incriminezi, preacinstite Mihaita.
Am verificat și, într-adevăr, Sf. Iustin Martirul și Filozoful susține exact ceea ce a arătat Grasu77 mai sus.

Apropo, grasule, PSB este acronimul pentru Părinți și Scriitori Bisericești, o foarte utilă colecție de texte patristice editate sub auspiciul BOR. Dialogul cu Trifon și apologiile Sf. Iustin se regăsesc în vol. II.
Vechi 04.01.2012, 19:46:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Apropo, grasule, PSB este acronimul pentru Părinți și Scriitori Bisericești, o foarte utilă colecție de texte patristice editate sub auspiciul BOR.
Dialogul cu Trifon și apologiile Sf. Iustin se regăsesc în vol. II.
Multam fain de precizari. Nu stii, pot gasi PSB in format on-line?
Vechi 04.01.2012, 20:19:56
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Ciao Grasu,le am eu aproape pe toate,sa-mi lasi prin pm un mail si ce te intereseaza ca sa-ti transmit volumul in discutie.Bye
Vechi 04.01.2012, 20:21:32
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
http://arhiva-ortodoxa.info/
gasesti aici toata colectia PSB
esti necinstit pentru ca rupi din context.
sa postezi te rog ce scrie la pagina 98 din psb vol 2.
considera asta ultima mea postare.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31