Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2012, 22:53:04
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca acesta este un exemplu despre cum poti deturna sensul unei pilde!

Pai ce legatura are mesajul initiatoarei topicului cu exemplul dat de tine?

Ea nu a proiectat viata ei interioara asupra unui lucru indiferent, asupra unui necunoscut. (in testele proiective, de ex., ai imagini slab definite tocmai pt a facilita proiectia).
Dimpotriva, ea vorbeste despre lucruri clar definite! Cand auzi comentarii obscene nu te poti minti ca este eul tau desfranat care le aude astfel etc..

La fel ce legatura este intre sfantenie si alcool?

Pana la urma tot biata fata este vinovata ca nu vede lucrurile bine, nu? Ca judeca etc.
Dupa principiul "victima este de vina".

Nu cred ca aici se aplica "nu judeca".
Exact din tolerarea comportamentelor indezirabile s-a ajuns la generalizarea vulgaritatii.
Pai eu am un "SOC CULTURAL" de cate ori sunt in Romania.
Nu ma pot obisnui cu injuraturile, mitocania, avansurile grosolane... Dar asta a ajuns parte din "normalitate".
Nu a fost zi sa ies din casa sa nu aud o grosolanie.
De nenumarate ori am fost insultata, pipaita in autobuz, pe strada etc. Si astfel de atacuri (nu le pot numi altfel, asa le-am perceput), au inceput de cand eram in scoala generala! De multe ori am fost urmarita pana acasa, dar de fiecare data m-a pazit Dumnezeu.

Initiatoarea topicului are toate motivele sa fie revoltata!
Nu sunt toti barbatii asa.
Dar cei agresivi, neciopliti, badarani, misogini sunt mult prea multi, au depasit limita suportabilului in opinia mea! Si culmea, sunt tolerati!

Cica sa nu judecam!!!!

Citat:
În prealabil postat de acvilla77 Vezi mesajul
sunt baiat,dar nu cred ca ma pot incadra in calificativele primite;fara citate din carti,pot at-i spune ca mai sunt barbati care pasesc mai greu,sau mai putin greu pe calea desavarsirii,dar tot odata nu ies la iveala'mai bine ar savura un pahar de whisky intr-un bar,decat sa fie laudat si vazut ca Sfant';pot iubi ,pot vedea persoane goale fara a gandi la pacat,ganduri ii vin dar nu care inclina spre pacat;referitor la parerea negativa despre barbati,citez un ierarh cu viata sfanta care spunea:...fiecare om descrie pe aproapele,din propria-i viata.Un om astepta la colt de strada,si trecand un desfranat,vazandul a cugetat ca asteapta partenerul pentru desfrau,a trecut si un talhar care la vederea lui a banuit ca unelteste un furt,intre timp trece si un crestin care din intamplare l-a observat si a zis in mintea lui ca lucreaza fapta cea buna si poate asteapta pe cineva sa mearga la Biserica;acelas om acelas comportament,a fost descris dupa faptele fiecaruia.
Cand vei merge pe calea desavarsirii,atunci nu vei putea intelege ca un om poate fi rau sau pacatos,vei cunoaste cum sa folosesti sufletul si trupul biologic fara a exagera in infranare sau desfranare;pana atunci , daca doresti te poti indrepta spre aceasta cale,prin studiul atator indicii si puncte de reper care se afla in Ortodoxie,CHIAR DACA CEL CARE O VINDE ESTE PACATOS,TOTUSI CEEA CE VINDE ESTE CALE SPRE SFINTENIE.
am scris mult,imi cer iertare.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? N.Priceputu Reguli in Biserica 113 19.11.2012 13:12:39
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? AGabriela Nunta 151 09.11.2012 09:24:09
barbatii pot fi fideli unei singure femei? Jamaica Nunta 133 10.09.2012 16:06:38