18.01.2012, 00:08:53
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Da, e inventată din burtă, numai că pe asta nu au inventat-o adventiștii, ci alți protestanți, dinaintea lor. Schematic, sunt două feluri de protestanți: milenariștii și non-milenariștii.
Noi ne închipuim că (neo)protestanții cred în aceleași lucruri, dar, de fapt, între ei sunt deosebiri MULT mai mari decât între catolici, ortodocși și non-calcedonieni. Culmea e că la această dispersie doctrinară s-a ajuns plecând de la o credință care îi unește: sola Scriptura. Din păcate pentru ei, Dumnezeu nu ne-a lăsat un manual de religie, ci o Biblie. Când oamenilor li se spune să o înțeleagă cum îl taie capul pe fiecare, când li se spune că nu e nevoie de nicio instituție divino-umană care să interpreteze în mod legitim Biblia, apar dezastrele care se văd: Isus este arhanghel, sâmbăta e Duminică, "sufletele se odihnesc" e pe bune, "Răpirea" și "Mileniul" sunt pe bune, în schimb "pe această piatră voi construi Biserica Mea" și "acesta este Trupul Meu" sunt metafore.
|
ca sa nu mai vorbim ca Trupul si Sangele Mantuitorului sunt niste simboluri. Doamne ajuta!
|