Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Doamne ajută!
În privința cazului despre care se discută în acest topic, evit să-mi dau cu părerea în necunoștință de cauză, pentru că n-am studiat în mod serios problema, ci cunosc doar informațiile din mass-media.
În schimb, mi-a atras atenția titlul topic-ului... și, din acest motiv, aș vrea să vă pun o întrebare: chiar credeți că în zilele noastre, mai există persoane posedate de demoni? Sincer, eu nu cred că mai există astăzi astfel de cazuri.
De ce?
Simplu: pentru că Însuși Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, S-a sacrificat și a înviat pentru noi, biruind astfel, o dată pentru totdeauna, aparenta putere a diavolului.
În alte epoci istorice, existau - după cum putem înțelege din Sfintele Evanghelii - cazuri de persoane aflate, împotriva voinței lor, sub puterea demonilor. Dar cum reacționau demonii la vederea Domnului Hristos? Constrânși de puterea Sa cea dumnezeiască, Îl mărturiseau ca Fiu al lui Dumnezeu și fugeau instantaneu din oamenii pe care-i stăpâniseră.
După Răstignirea și Învierea Sa, Mântuitorul nostru Hristos ne-a încredințat că, în orice împrejurări, El va rămâne cu noi " în toate zilele, până la sfârșitul veacurilor" (Matei28, 20).
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
Hristos în mijlocul nostru, frați creștini!
|
Da ,cred ca mai exista oameni demonizati si asta din cauza pacatelor care ne stapanesc.
Am si vazut ,o fetita adusa la sf.Maslu de mama ei ,din timp in timp era cuprinsa de un tremurat ca si cum un curent electric i-ar fi trecut prin corp
Apoi in timpul slujbei reactiona ciudat ,desi eu nu am vazut pentru ca a trebuit sa plec.
Am mai fost undeva la tara si am fost pusa in fata faptului implinit ,preotul a inceput sa citeasca moliftele sf.Vasile si a trebuit sa stau pana la sfarsit ,desi mi s-a parut o vesnicie.Citea pt.o tanara careia i se facusera farmece ,undeva intr-un sat de munte.
De fapt daca citesti marturii despre par.Arsenie Boca ,vei vedea ca a izbavit de sub puterea diavolului oameni demonizati si asta s-a intamplat si la mormantul dumnealui.
Hristos a venit ,dar daca noi pacatuim harul pleaca de la noi si putem ajunge sa fim stapaniti de demoni ,daca nu ne pocaim si nu ducem o viata corecta.Dumnezeu ingaduie pt.mantuirea noastra