Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2012, 16:47:14
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
chiar credeți că în zilele noastre, mai există persoane posedate de demoni? Sincer, eu nu cred că mai există astăzi astfel de cazuri.
De ce?
Simplu: pentru că Însuși Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, S-a sacrificat și a înviat pentru noi, biruind astfel, o dată pentru totdeauna, aparenta putere a diavolului.

După Răstignirea și Învierea Sa, Mântuitorul nostru Hristos ne-a încredințat că, în orice împrejurări, El va rămâne cu noi " în toate zilele, până la sfârșitul veacurilor" (Matei28, 20).
Noi suntem botezați în numele Sfintei Treimi și în sufletele noastre sălășluiește Duhul Sfânt, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: "Sau nu știți că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu sălășluiește în voi? De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteți voi".
Astfel, știind că Duhul lui Dumnezeu locuiește, de la Botez, în sufletele noastre, având certitudinea faptului că Domnul ne-a mântuit sacrificându-Și viața pentru noi, nu mai avem niciun motiv de teamă sau de îndoială. Noi - cum s-ar exprima Sfântul Ambrozie al Mediolanului - ne-am tămăduit deja și nu avem dreptul să ne mai îndoim. :) În acest sens, Sfântul Ioan Gură de Aur, prigonit de către cei de o credință cu el, exilat și alungat din cetate în cetate prin uneltirile pseudoepiscopilor de atunci, afirma, într-una dintre scrisorile trimise diaconiței Olimpiada: "Hristos este cu mine, de cine să mă tem?". :)
Laura, eu iti doresc din tot sufletul sa ramai la aceasta credinta. Atata timp cat ai incredere in Hristos care este in tine, si ramai in smerenie, nici un demon nu te poate birui.

Insa este la fel de adevarat ca unii, de fapt majoritatea, nu au aceasta credinta. Nu si-au pastrat Duhul Sfant primit la botez, nici atat nu L-au inflacarat. Ca sa nu mai zic ca unii nici macar nu sunt botezati. Si-au necinstit trupurile care nu mai sunt temple ale Duhului Sfant ci locuinte pentru cel viclean. Au adaugat pacat peste pacat, iar Duhul Sfant nu poate locui impreuna cu pacatul, caci nu il sufera; asa ca a plecat de la ei si au ramas fara protectie. De aceea inca mai exista demonizati in lume.

Cine vrea sa nu aiba de-a face cu demonii, sa duca o viata sfanta, fugind de pacat. E drept ca omul nu poate singur sa se lupte cu pacatul, dar de aceea ni s-a dat rugaciunea, ca sa cerem ajutor lui Hristos pentru a birui pacatul. Cu ajutorul Lui vom fi mereu biruitori.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nebunie Delirul Generalitati 4 17.03.2010 23:16:14