Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2012, 09:55:51
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae44 Vezi mesajul
Duhul le da viata.si nu poti intelege daca nu te nasti din nou luciane caci uite ce ura au unii pe noi doar pentru ca am capatat iertarea de pacate si-l credem pe Domnul IIsus pe cuvant??
Daca azi ma murdaresc pe fata, ma spal.daca maine ma murdaresc pe fata ma spal. Nu ar fi o absurditate sa zic ca m-am spalat ieri pe fata si deja sunt curat? de vreme ce ma murdaresc zilnic?
Fortata e exprimare cu cei"care au pacatele iertate". care pacate sunt iertate? Sau au fost iertat la inceputul vietii ptr toate pacatele pe care le vor face?
Hristos da un dar extraordinar apostolilor, si ei al randul lor il transmit episcopilor iar acestia preotilor
"Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fi.(In 20, 22-23)
noi, prin darul lui Dumnezeu ne impartasim periodic de aceasta Taina si tot nu avem pretentia ca avem pacatele iertate. Iertate sunt pana in momentul Taine, caci cele care urmeaza dupa aceia cum sa fie iertate? Doar daca le marturisim si plangem ptr ele.

Vorbiti despre nasterea din nou. Oare chiar stiti ce e nasterea din nou? Stiti cum se obtine nastere din nou? Cunoasteti voi durerile nasterii din nou? Sau simpla apartenenta la o secta va face nascuti din nou?

Ce intelegeti voi din mesajul revelat de Domnul ca sa spuneti ca il credeti pe cuvant? Nu ati vazut ca nici apostoli, care erau cu el nu intelegeau toate cate El le spunea? Asta ptr ca nu urcasera inca pe drumul desavarsirii.
Ce pretentie sa avem noi, care ne balacim in pacate zilnic(contraziceti-ma ca nu e asa) ca intelegem intru totul ce spune Domnul?
Aceasta pretente a deteminat crearea a n+1 secte pe intreg cuprinsul globului. Ca fiecare dupa cum ii insufla lui"duhul" se pune pe talmacit scriptura ca si cum ar si pricepe-o, nascand erezii care de care mai strasnice, deviatii care de care mai prapastioase.

Simpla credinta in cuvintele Mantuitorului e zero, daca nu e urmata de fapte care sa o intareasca.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18