Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2012, 21:34:36
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Vorbeam evident la modul general, ca sunt de preferat culorile mai cuminti. Acum, cum am zis si mai sus, nu trebuie sa judecam ci sa lasam de la noi mai ales ca nu stim situatia oamenilor, si cel mai important sa fim atenti la slujba, nu la oameni. Nu-i bai, important este ca te duci la Biserica. Domnul stie mai bine de unde venim si de ce facem ce facem.

@Ekaterina
Sunt mai multe situatii. Nu stiu regulile, n-au fost invatate si sunt incepatoare, dar dornice sa cunoasca mai bine. Au venit doar ptr. ca este la moda si asa e traditia sa vina la Biserica din cand in cand, nepasandu-le defapt de ortodoxie. Nu stim exact ce e cu persoana aceea, asa ca mai bine ne abtinem. Noi cu ale noastre, restul cu ale lor. Amu general vorbind, da, femeia trebuie sa se imbrace cuviincios la Biserica. Sa se respecte regulile si de catre barbati si de catre femei.
Ai dreptate,si eu actionez dupa aceasi regula,nu-mi bat capul cu aparitiile oamenilor in biserica.Mult conteza sa poti sa-ti menti mintea concentrata vreo ora,doua non-stop la cele auzite in biserica.
Pt ca sunt femeie,si nu ma las doborita/doborata de tinutele sexy ale altor participante la slujba,totusi in ultimul timp am descoperit altceva care ma doboara,ma enerveaza si irita la culme in timpul slujbelor:tipetele si plansetul nestavilit al copiiilor!!!!
Daca ar intra in biserica cohoarte intregi de fotomodele de la victoria's secret in lenjerie si tot nu mi-ar fugi linistea si calmul sufletesc asa cum se intampla de fiecare data cand am langa mine parinti"moderni"ce-si lasa progeniturile sa faca legea in lumea adultilor.
Cred ca este vb despre o ispita,deoarece oriunde ma asez,chiar langa mine isi va gasi locul o mama cu vreo 2-3 copii mici,care in ruptul capului nu si-ar dori sa fie acolo.

Si aici,este vb tot despre un egoism feroce si tone de nesimtire:chiar daca copiii nu sunt la varsta intelegerii,ii duc la biserica.Daca nu vor sa stea,nu-i nimic,eu ii suport acasa sa-i mai suporte si altii,in public.Daca ii ignor vreo 2 ore,poate obosesc si tac...Nu conteaza ca le stric si altora slujba,este musai sa-mi aduc copiii la biserica,asa trebuie,asa este norma.Asa-s copiii plang,tipa- toata lumea trebuie sa suporte haosul acesta,este normal,face parte din evolutia unei fiinte umane!

Si atunci de ce sa ne mai legam de vestimentatia altora cand manierele unora lasa de dorit??Eu nu cred ca vestimentatia nepotrivita nu te lasa sa asculti slujba,pe cand niste oameni nesimtiti,da!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 209 01.06.2025 21:06:29
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28