Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.03.2012, 19:27:16
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nici mie nu imi e prea simpatic Liiceanu, dar nu e bine sa confundam omul, personalitatea, cu opera. Asa, si omul Tolstoi a murit fijnd excomunicat de Biserica si nu a dorit sa se impace cu aceasta nici in clipa mortii, dar acest lucru nu stirbeste cu nimic valoarea literara a capodoperelor sale.
Sunt de aceeasi parere, ca excomunicarea lui Tolstoi din Biserica nu stirbeste cu nimic valoarea literara a capodoperelor sale, insa prezentarea conceptiilor sale neortodoxe pot influenta sufletul cititorului, mai ales atunci cand acesta nu isi cunoaste bine religia si ce invata aceasta.

De curand am citit nuvela Sonata Kreutzer, scriere de o mare profunzime si frumusete, care trateaza intr-un mod caracteristic lui Tolstoi viata de familie si casnicia. M-a impresionat profund prin descrierea starilor si trairilor.

Absorbita complet de frumusetea lecturii, am sesizat totusi si anumite idei, prezentate uneori subtil iar alteori evident straine de conceptia ortodoxa, asupra familiei si casniciei.

Tratand o tema atat de frumoasa, familia, intr-un stil ireprosabil, cu talentul caracteristic, Tolstoi isi exprima cateva idei personale mai putin ortodoxe si totodat amestecate cu idei de o mare inaltime si conforme cu invatatura Bisericii.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ati citit... timeea89 Generalitati 11 23.01.2015 11:36:59
Ne-a citit la morti! bitaionela Vrajitoria 21 20.06.2011 21:24:41
Merită citit ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 20 26.04.2010 10:07:36
Ce carti de misiologie-sectologie ati citit? Mirean Secte si culte 22 14.04.2009 12:56:42
Daca a citit cineva truthtostone Generalitati 0 22.11.2008 13:23:27