Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2012, 10:36:17
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Da, sînt creștin-ortodox.
Multumesc. Nu mi-am putut da seama pana acum, din raspunsurile d-voastra, asa cum nici d-voastra nu v-ati dat seama, daca mi-ati adresat o asemenea intrebare.

on-topic: poate va va lamuri Florin in privinta "formei pamantului" in conceptia budista, in cazul in care a citit despre, eu una nu stiu, insa cert e ca acel "triunghi orientat spre sud" unde poti primi iluminarea, la care a facut referire nu este Pamantul (ca si glob), ci pamantul, ca si taram si anume India. Cosmogonia lor e plina de concepte filosofice abstracte, care pe mine nu ma atrag, cum vad ca-l pasioneaza pe Florin Oltean. In general, nu ma atrage "teoria" lor, doctrina, nici macar pentru placerea teoretica de a citi, cat mi se pare mai interesant modul in care au transpus in practica curenta conceptele filosofice traditionale, expresia practica a culturii si traditiei budiste. Cand ma gandesc la spatiile religioase necrestine (altele decat religiile abrahamice) ma intereseaza expresia culturala si doar in mare principiile de baza ale credintei lor, asa, pentru cultura generala.

Last edited by ioanna; 27.04.2012 at 11:19:25.
Reply With Quote