Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2012, 09:31:33
inasandu inasandu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.05.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
nu sunteti cununati religios adica doar civil? sau nici una nici alta? cu toate ca cea mai importanta e cea religioasa ...

este foarte bine de a boteza pe cineva, chiar daca este casatorita sau nu persoana respectiva ... dar cred ca ultimul cuvant il are preotul cum va lasa el...

de ex uite la copiii mei preotul nu a acceptat sa fie nasi de botez un cuplu necasatorit, dar nu aveau nici civil nici religios, deci nimik, pentru ca a zis ca daca ei boteaza devin nu stiu cum cumnati, rude nu stiu de care, ceva de genu, si nu se mai pot casatori ... chiar daca, (prin reducere la absurd :P), se presupunea ca traiesc in curatenie ... cred ca ideea ascunsa e ca se stie ca acum majoritatea cuplurilor traiesc in pacat si de asta nu ar fi permis ...

pe de alta parte preotul care traia cand am fost eu botezata a permis ca sa nasii mei sa nu fie casatoriti cand m-au botezat ... si s-au casatorit apoi peste vreun an 2 ... poate pe atunci nu era asa mare destrabalare ...

deci trebuie sa vorbiti cu preotul si el va zice ultimul cuvant ... eventual puteti sugera sa botezati unu pe un copil si celalt pe cel de al doilea copil, ca si cum ati fi nasi singuri ... si tot asa daca accepta preotul ...

oricum este un lucru foarte mare a boteza, chiar daca persoana care boteaza este sau nu casatorita. mult succes
Iti multumesc frumos Mirela pentru ajutor.
Eu si sotul meu suntem casatoriti civil, iar anul viitor urmeaza sa facem si cununia religioasa.
Cunosc foarte multe cupluri care boteaza si ascund faptul ca nu sunt cununati. De exemplu preotul la care am mers sa programam botezul nici macar nu ne-a intrebat daca suntem cununati sau nu...
Intrebarea mea ar fi fost daca ceea ce urmeaza sa facem ar aduce vreun pacat asupra copiilor (cum am tinut sa mentioneze si domnii de mai sus eu sunt si asa un exemplu negativ de credinta).

De asemenea as vrea sa stiu daca este cineva avizat pe acest forum (preferabil cu studii teologice) care sa imi spuna daca in Sfanta Scriptura este mentionat faptul ca nasii trebuie sa fie obligatoriu cununati.

Multumesc anticipat!

O zi minunata tuturor!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botez danydelya Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:33:01
Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez sophia Botezul 8 30.01.2010 10:02:22
botez gabryy Botezul 2 26.06.2009 19:14:56
Botez marius007 Generalitati 7 11.08.2008 17:31:00
Botez de 2 ori? letitia Botezul 31 10.05.2007 08:20:50