Citat:
În prealabil postat de ortodoxa2310
(nu, nu pot sa ma obtin, ma mananca deshtele)
Ca nu sunt torturati asta crezi tu... am explicat ce inseamna de fapt "eutanasie" in Romania... Adaposturile nu functioneaza cum crezi tu sau cum ar trebui in nici un caz. Repet, du-te sa vezi, asa... ca turist.
|
Nimic nu functioneaza cum trebuie in romania..hai sa inchidem tot si sa emigram in masa.
Citat:
Si despre eutanasia corespunzatoare... nici asta nu e vreun vis.
Ultima oara cand am fost sa eutanasiez un caine m-a costat 60 de lei, si avea cel mult 3 kg, costa in functie de greutate. Un caine mai mare presupun ca s-ar duce bine peste 200 de lei.
|
Nu stiai ca mofturile costa?
Eutanasierea maidanezilor in schimb e necesitate.
Citat:
Apropos de asta, ai tinut vreodata un caine in bratze cand e eutanasiat? STIE ca vine moartea, are groaza in ochi si plange. Este groaznic.
|
Daca esti masochista..
Citat:
Carnea care ajunge la mine pe farfurie ... sunt constienta de ea, si de asta mai selectez ce si cum. In sensul ca doar peshte. Plus pui, dar doar cumparat de la tzarani, sa stiu ca nu provine din vreo "fabrica de tortura pt pui" aka avicola.
|
Am inteles, la tarani puiul creste in copac.
Citat:
Despre "starpirea daunatorilor" intr-un sens ai dreptate, cainii pe strada se comporta ca niste daunatori, dar cainii pur si simplu sunt altfel decat alte animale. Ca sa folosesc o metafora... de cand au coborat din arca au stat pe langa om slujindu-l de multe ori chiar cu pretul vietii, avand de ales ! Sunt animale nobile, ca si caii, animale care se ataseaza de oameni si trec peste instinctul de supravietuire ca sa fie alaturi de stapanul lor sau ca sa-l apere. Isi slujesc stapanul pana la ultima suflare, in orice situatie, cu un devotament induiosator.
|
Pentru ca asa sunt programati si conditionati.
Nimic iesit din comun.
Citat:
Spunea cineva p-aici ca un copil daca nu se bucura in copilarie de compania unui catel, ii lipseste ceva foarte important din educatie.
|
Presupunand ca parintii deja lipsesc.
Citat:
Sunt de acord. Sunt altfel animalele astea pur si simplu, trebuiesc tratati mai bine. Solutia trebuie sa fie una umana.
|
A fost deja enuntata mai sus.
[quote] Ok, preturile pt intretinerea unui caine...
O castrare/sterilizare... 50-60-70 de lei. Sau mai putin, e-n functie de cat anestezic e nevoie.[quote]
sa zicem doar 50 ron
Citat:
deparaziatare interna+externa... cam 35-40 de lei odata la 2 luni pt un caine de vreo 30 de kg sa zicem. Dar toamna-iarna nu e nevoie decat de cea interna, deci ...aprox 20 de roni/2luni.
|
120 RON tratamentul + costurile sa fie fugarit si prins la fiecare 2 luni pentru tratament.
Citat:
vaccinurile sunt gratis, nu vrea statul sa ne imbolnavim de turbare. :) Bine, daca vrei vaccinuri impotriva la mai multe boli, maxim maaaaxim la 50 de roni poate se te duca, odata pe an.
|
Gratis? Si daca sunt facute la nenea Gigi in curte, tot costa.
Poate vrei sa spui 50ron/bucata.
Lista de vaccinari:
* 6 saptamani: vaccin impotriva parvovirozei
* 8 saptamani: vaccin polivalent
* 10 saptamani: vaccin impotriva coronavirozei
* 12 saptamani: vaccin polivalent (rapel)
* 14 saptamani: vaccin impotriva coronavirozei
* 6 luni: vaccin antirabic
Si mai sunt unele care se fac anual.
Hai sa fim ingaduitori si sa zicem 200RON
Cum ziceam, costul rezolvarii problemei a catorva sute de caini este mult sub suma asta - care e pentru un singur caine care ramane in continuare o masina de muscat si nu serveste niciunui scop practic.
Citat:
Stai linistit, de toate astea beneficiaza doar cainii cu stapan, care dau din buzunarul lor. Maidanezii... stii, maidanezii au inceput sa-si creeze imunitate naturala impotriva la cateva din bolile astea pt care sunt vaccinuri. Dumnezeu are cumva grija si de ei.
|
Aiurea.
Mor dar nu-i baga nimeni in seama dar de disparut nu dispar deci se ajunge la concluzia ca sunt imuni si nemuritori.
Citat:
Si iar faza cu bolnavi, spitale, nevoiasi... crezi ca daca dau sa manance unui animal sau daca ii platesc un tratament o sa grabesc moartea nevoiasilor din spitale? Iau painea cuiva de la gura dand o bucata de paine unui animal?... hm. In plus, nu mai e ca pe vremuri, rar mai vezi cate un cersetor sa se multumesca cu marunt sau cu o farfurie de mancare sau o paine. Daca vrei sa dai unui orfelinat/azil, trebuie sa vii cu duba. Altfel...pe strada, dau marunt - "ce sa fac numa' cu atata", ii dai o hartie "mai da, ca vad ca mai ai". Daca dai mai mult cuiva, dupa aia iti cere bani sa se duca in excursii, sa zugraveasca... daca ii dai haine de iarna se tine de tine ca scaiul sa-i dai si de vara, daca ii dai adidasi, iti cere si sandale. Si nevoiasii din spitale cu ce sa-i ajut? Mancare AU, icoane AU, haine AU. Sa le platesc tratamentele si operatiile? Pai as da, dar inca n-am castigat la Lotto. Mai am si eu nevoiasi d-estia spitalizati la mine in familie.
Niste bani cheltuiti pe animale chiar nu afecteaza pe nimeni cu nimic.
|
Scurt si la obiect: banii nu sunt ca guma. Adica sa intinzi de ei sa ajunga la toata lumea.
Si inca ceva..vad carcoteala tipica a iubitorului de animale declarat,
impotriva semenului sau ca si orbirea de altfel fata de nevoile lui.
Oricum, nu-i asa grav, am vazut si mai si, cineva care isi blestema semenii pe aici ca vezi Doamne, n-au destula dragoste pentru daunatori.