Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2012, 11:43:22
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Asa ca eu privesc si intrarea unora pe "pile" ca fiind ingaduita de Dumnezeu.

Nu stiu cum se impaca faptul ca unul ajunge sa fie preot dand bani, iar altul care nu are, dar a terminat o facultate, nu se invredniceste de acest lucru. In ochii mei pare a fi o nedreptate, dar de vreme ce Dumnezeu ingaduie asta, inseamna ca avem un sens inalt si in asta. Greu lucru pentru mintea mea. Asta ar insemna ca Dumnezeu accepta ilegalitatea, caci nu e drept sa ajungi in preotie dand bani. Dar cum lucrurile stau altfel in fata lui Dumnezeu, trebuie sa le primim. Cred ca important nu e sa am raspuns la aceasta problema, ci sa-mi implinesc menirea mea in aceasta lume. Si sincer, nu simt ca as avea vocatie pentru limpezirea acestui subiect. Asa ca le accept prin tacere.
Îmi cer scuze domnule Costel, însă o astfel de mentalitate ca a dumneavoastră exte extrem de greșită și cu consecințe extrem de nefaste din multe puncte de vedere. Nu mult studiu al Scripturii și al Tradiției Bisericii vă vor lămuri pe deplin că ideile pe care dumneavoastră le acceptați sunt extrem de greșite, sunt total împotriva voii lui Dumnezeu. Ceea ce vi se pare dumneavoastră că Dumnezeu tolerează, este în fapt doar o toleranță, o îngăduință a lui Dumnezeu timp în care deja se pregătește pedeapsa lui Dumnezeu pentru aceste grave încălcări ale voii Sale.

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cred ca putin conteaza cum ajunge un preot intr-o anumita parohie, ci mai mult ceea ce face ca preot pentru enoriasii respectivi...asadar putin ma intereseaza pe mine ce a facut si ce a dres!
Văd că e cam din aceeași categori de mentalitate cu a lui Costel.

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cred eu...din ce am vazut la viata mea, ca pentru unii " spaga" nu este o tranzactie de fapt, ci doar o inlesnire in vederea asigurarii un loc sigur....unii nu pot face stresului, si am vazut parinti care dadeau bani pentru admiterea copiilor la facultate cu ani inainte, dadeau bani pe meditatii cu profesorii cei mai buni...nu stiau saracii ce sa mai faca, dar banii pentru ei nu erau de fapt un lux...erau niste mijloace de care se foloseau la momentul respectiv.

Eu nu judec, nu stiu ce inseamna sa dai bani pentru vreun examen....dar stiu ca de cele mai multe ori un tanar nu are de unde sa dea bani pentru admiterea la facultati, deci de fapt parintii ii invata asa, si poate din prea multa dorinta de a-i proteja, de a le asigura un loc, un job...ceva ce acei tineri isi doresc deja cu ardoare.

Asa ca eu as spune sa nu ii mai judecam cu atata asprime pe cei care dau bani, chiar daca gresesc...atat ei cat si cei care primesc, pentru ca poate nu influenteaza atat de mult harul, si alte asemenea...pe cat se vehiculeaza aici!!!
Cu astfel de mentalități greșite expuse de Costel și de Andrușca nici nu mă mai mir de locul unde a ajuns BOR, România, societatea românească și poporul român. Practic, pentru încălcările voii lui Dumnezeu, blestemele de la Dumnezeu au venit, vin și vor veni în continuare cu precizie matematică. Pentru cei care sunt obișnuiți să închidă ochii, să se facă că nu văd și să accepte în tăcere, îi lăsăm să suporte în continuare blestemele venite de la Dumnezeu în mare smerenie și tăcere.

Din câte am auzit la ora actuală este o secetă în România care nu este îndepărtată nici la rugăciunile preoților. Hrana de producție românească se împuținează tot mai mult și devine tot mai scumpă, fermierii, producătorii și agricultorii români se răresc și ei, pământurile agricole sau cu potențial agricol încep să fie cumpărate de cetățeni străini, ne-români, ne-ortodocși, iar românii sunt obligați să cumpere hrană din import și să finanțeze industria alimentară a altor țări, popoare. Alții se îmbogățesc, cresc, se dezvoltă, se extind, iar românii îndură în continuare consecințele propriilor lor fapte în smerenie și tăcere. Cine știe până când va mai dura această falsă smerenie și această tăcere de mormânt care are un straniu miros de mormânt?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
hirotonia intru diacon ioanhodean Preotia (Hirotonia) 29 25.02.2017 21:10:09
Hirotonia femeii patinina34 Preotul 155 31.05.2013 21:11:23
Parohia Pojejena nedu21 Intrebari utilizatori 0 06.02.2010 23:52:04
hirotonia nicolaee Preotia (Hirotonia) 15 15.01.2009 16:52:17
Hirotonia alecsandru Preotia (Hirotonia) 14 17.05.2008 09:50:25