Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Multumesc Mirela,
Cred ca pentru vaduva, pierderea sotului este partea cea mai dureroasa, nu mijloacele de intretinere, ca daca acela nu se casatorea, femeia ramanea exact in aceeasi situatie, nu si-a pierdut mijloacele de intretinere din cauza casatoriei cu el. Iar vaduva fiind, se poate recasatori. Ceea ce nu imi place in poveste este ideea aceluia de a se casatori de gura mamei in loc de a se casatori din iubire. Nu cred ca iubirea poate veni asa, la comanda. Sau poate ma insel.
|
Pe vremea aceea fetele se maritau cu dota (zestre), iar barbatii chiar aveau obligatia sa munceasca si sa asigure intretinerea familiei. Cata iubire o fi fost in acea casatorie facuta in pripa, de gura mamei, prefer sa nu ma pronunt. Cred insa in continuare ca Staretul Ambrozie de la Optina l-a povatuit pe tanar atat spre binele sau - desigur nu putea sa-i spun ca va muri in curand! - cat si al familiei ramase in urma lui.
Eugen, Decebal si Ovidiu : Acest topic NU este despre Arsenie Boca, de asta am si schimbat firul de discutie. Daca vreti sa-i faceti lobby si/sau sa-i indreptatiti greselile, va rog sa va mutati pe topicurile dedicate. Eu nu am inventat nicio poveste despre el ca n-am niciun interes, sper ca e clar.
@Sophia, am sa revin, cum am promis. :)