![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Îl ajută pe părintele profesor Dumitru Stăniloae (fostul său profesor de la Sibiu) în demersul de a traduce Filocalia. Îi pune la dispoziție manuscrisele aduse din călătoria la Muntele Athos, îl încurajează la lucru, recitind textele, realizează coperta colecției, susține lucrarea pentru tipărire prin numărul mare de abonamente pe care le procură. În prima ediție a volumelor, Părintele Dumitru Stăniloae îl numește pe Arsenie Boca "ctitor de frunte al Filocaliei românești". Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_Boca. Dacă această sursă minte atunci mint și eu. Dar am alte surse, relatări ale celor care l-au cunoscut (sunt relatate în cărți, în mărturii) că părintele a ajutat la aducerea din muntele Athos a Filocaliei (primele 4 volume) și că a ajutat la editarea lor. Am găsit relatări că Părintele Serafim Popescu de asemenea a contribuit la aducerea Filocaliei în țară, el râmânând încă un an în muntele Athos după ce Părintele Arsenie a revenit în țară. 1939 – Dupa terminarea Academiei de Arte Frumoase, urmeaza o scurta perioada de ucenicie in monahism la Athos. La reintoarcerea in tara, aduce cateva manuscrise ale Filocaliei fostului sau profesor de la Sibiu, Parintele Dumitru Staniloae, cu care colaboreaza la realizarea in limba romana a acestei lucrari. Parintele Arsenie scrie dupa dictatul Parintelui Staniloae, realizeaza coperta Filocaliei si sustine lucrarea de tiparire prin numarul mare de abonamente pe care le procura. Pe buna dreptate Parintele Dumitru Staniloae il numeste „Ctitor de frunte al Filocaliei romanesti”. Citat:
Eu știu că în multa evlavie și iubire pe care o are cineva pentru un Sfânt se ascunde marea dragoste și evlavie față de Dumnezeu Cel în Treime și față de Maica Domnului. Fără îndoială că acela care îi cinstește pe Sfinți o cinstește mai mult pe Maica Domnului. La fel cum cel care o cinsteșlte mult pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu firește că cinstește încă mai mult pe Preasfânta Treime. Eu mai știu că Sfinții, fiind purtători de Duhul Sfânt au grijă să te îndrepte către Sfânta Treime, Maica Domnului și către ceilalți Sfinți. Uite aici părerea unor etaloane ale BO: „Părintele Arsenie Boca e un fenomen unic în istoria monahismului românesc” – Pr. Dumitru Stăniloae Alte ”idiolatrizări”, majoritatea preoți, călugări, înalți sau preasfințiți: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=120 |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Pilde si istorioare cu folos duhovnicesc | ionel | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 14.05.2014 08:26:38 |
| Casnicia - razboiul duhovnicesc al mirenilor? | N.Priceputu | Nunta | 381 | 07.09.2013 21:42:29 |
| Program duhovnicesc | iosif | Generalitati | 19 | 23.10.2012 01:52:02 |
| Relatia fiu - parinte duhovnicesc | dan73 | Preotul | 38 | 28.01.2012 20:37:44 |
| Ce cadouri cu folos duhovnicesc ati facut? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 8 | 08.05.2011 22:04:37 |
|
|