Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Nu doresc sa supar pe nimeni, propun (doar ca o incercare de a transmite mesajul mai nominal) ca fiecare user care va citi acest mesaj sa doneze o mica suma, ma gandeam intitial si la 10 ron, daca suntem mai multi tot se strange ceva. Stiu ca voi starni zambete cu suma propusa, dar din experienta am vazut ca vorba asta Mai binele este dusmanul binelui, este tare adevarata. De multe ori am ratat binele in idee ca voi face mai bine. Daca are cineva o idee mai buna care sa ne ajute sa ne mobilizam este binevenit. Eu imi iau angajamentul sa merg sa depun o mica suma, doar pentru a nu ramane indiferenta la acest apel.
|
Dacă cineva cu un salariu mediu sau mai bun trimite 10 lei, ăla nu se cheamă ajutor, ci doar amăgirea conștiinței că și-a făcut datoria de creștin.
Dacă altcineva fără venituri sau cu un salariu minim trimite aceeași sumă, acești 10 lei se vor asemăna cu cei doi bani ai văduvei.
Citeam prin Pateric parcă despre drepții Lui Dumnezeu care împărțeau cîștigul în trei părți egale: una pentru Biserică, una pentru săraci și una pentru familie. Cine mai face așa ceva astăzi (mă refer la cei ce au un salariu care să le permită asta)? Astăzi, cînd cu 100 de lei nu mai facem mare lucru, dacă dăm 10 lei unui sărac pe stradă ni se pare că am făcut o adevărată jertfă...