![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deocamdata ai continuat sa ne arati ca suntem prosti si mincinosi, cu tot cu Parintii nostri pe care noi ii urmam. Ai mai continuat sa ne certi la tot pasul, sa ne iei peste picior, sa ne scoti in evidenta fiecare inexactitate (reala sau inventata de tine), sa te tii batoasa (curat femeie crestina, evlavioasa, smerita si nicidecum roasa de resentimente feministe, cum am zis eu) inaintea mai multor barbati care nu au facut decat un singur lucru, cu efort constant in directia bunavointei: acela de a-ti aminti de Biserica si de a te orienta spre Ea. Atat ai reusit sa raspunzi la rugamintea mea. Nu-i bai, inteleg ca saracia e reala si nu pot decat sa deplang, nu sa critic. Spui insa ca Dumnezeu iti vorbeste in inima, ca si noua, tuturor oamenilor adica. Acum te rog iarasi un lucru, de nu ti-o veni si de data asta peste mana sa dai curs rugamintii mele. Te rog asadar sa ne lamuresti cum e cu vorbitul acesta direct in inima. Cumva primesti toata invatatura direct in inima? Auzi cumva o voce (sau mai multe) in inima? Are glas mladios? Viril? Sonor? Soptit? Vorbeste in engleza? Poate in franceza? In vreo limba finougrica la care tu ai acces spontan, intelegind-o spre uimirea ta fara sa o fi insusit-o in prealabil? Eu am spus ca prin multe forme sufletesti lucreaza chemarea (harul cu functia lui de chemare) lui Dumnezeu in inima omului. Am vorbit despre dorul de Dumnezeu. Tu ne spui ca auzi (ba inca sustii ca toti oamenii aud pe Dumnezeu direct in inima, fara intermediari ori sprijin extern omenesc sau de alta natura) Cuvantul. Vorbeste-ne cum e asta! Te rog sa nu o iei la fuga spunind ca suntem impietriti, ca am auzi si noi daca n-am fi pacaliti si mai stiu eu cum. Spune deschis cum cunosti tu si altii de-ai tai acest fenomen, ca sa avem o vaga orientare, o oarecare trezire cu ajutorul tau, ca doar esti crestina, sora de-a noastra si nu ne vei refuza cererea de ajutor, nu-i asa? Cum cunosti tu ca e Cuvantul lui Dumnezeu vorbitor in inima ta si a altor ascultatori? Poti face o marturisire? P.S. Ma bucur ca in incercarea ta de a te strecura cu o talcuire cusuta cu ata alba, ai folosit totusi cateva din precizarile mele din postarile anterioare Ai fi putut insa, daca erai un partener de dialog onest, iar nu fur de la aproapele, sa spui, sa recunosti ca ideea ori afirmatia cutare ori cutare nu e a ta ci ca ai vazut-o scrisa mai intai la mine, pe acest forum. Asa cum eu am recunoscut paternitatea sau simpla folosire a unui cuvant ori gand de catre un frate sau sora inaintea mea. Iata si acum: am folosit distinctia dintre harul chemator si harul lucrator preluind mesajele lui Catalin precum si unele parti din recomandarile in duh filocalic ale fratelui Eugen. Asemenea, m-am folosit de unele sublinieri ale fratelui Decebal. Si lista ar putea sa continue. Singura deosebire e ca eu prefer sa spun nu atat har chemator si har sfintitor, intrucat cred ca Harul e unul, ci aleg mai degraba sa numesc functii distincte ale harului: functia (finalitatea, lucrarea) de chemare, apoi functia de curatire, iluminare, desavarsire pentru lucrarea sfintirii omului. Last edited by ioan cezar; 09.09.2012 at 14:14:59. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 12:15:26 |
Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 15:24:08 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.11.2006 23:56:38 |
|