Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
As dori o precizare: abstinenta este vazuta ca ferire de a avea copii?
|
De ce nu pui aceste probleme duhovnicului tău? E mult mai potrivit.
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Daca nu, atunci ramane sa vedem, asa cum am intrebat la inceput: cine si cum practica abstinenta? Cine si cum reuseste sa se sfinteasca reciproc, sot si sotie, prin intermediul abstinentei?
|
Din punctul meu de vedere sunt întrebări incomode. A vorbi de intimitatea ta cu soția pe un forum pare puțin deplasat. Apoi riscul de fi interpretate greșit anumite trăiri...Așa văd eu lucrurile, asta nu înseamnă că nu există posibilitatea să greșesc..
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Mai exista o intrebare adiacenta: facerea de prunci este o datorie?
|
După cum au mai precizat și alți useri căsătoria nu este o fabrică de prunci. Pruncii sunt rodul iubirii dintre soți, consecința iubirii, dar cu precizarea - căsătoria nu este nici binecuvântarea plăcerii dintre soți sau după cum spunea fratele Cezar pe un alt topic, "Taina căsătoriei nu e un articol de lege privind legalizarea vieții sexuale". Copii ar trebui lăsați să vină normal, de la sine nu cu programări, calendare sau alte planuri. De cele mai multe ori planul nostru nu se potrivește cu cel al lui Dumenzeu.
Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce și cât ne este nouă de folos. Sunt cupluri care traiesc fără să se ferească și au 3-4 copii, iar alții de de aceeași vârstă au poate 7-8. Iar dacă ești hotărât să nu te oprești, mă refer la numărul de copii, dacă îi faci în curăție trupească și sufletească, cu credință în Dumnezeu, atunci Dumnezeu îți va ajuta să le oferi cele necesare creșterii lor.
Și invers...nu vrem copii? Să trăim ca frații! Nu ca desfrânații.
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Daca da, ce inseamna concret: in fiecare luna trebuie sa incercam sa avem copil?
|
Dacă între soți există iubire și aceștia își doresc să aibă copii, este normal ca din această iubire, ei să dea curs și venirii pe a lume a copiilor. Dar a privi fiecare lună, an sau periodă din viață ca pe o normă de atins, mi se are o gândire destul de redusă. Dacă noi ne-am lăsa în voia lui Dumnezeu, aceste gânduri nu le-am avea...