Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2012, 19:34:30
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Este posibila in BOR aceasta nunta (fara botez)?
Daca nu de ce?
Ultima ca importanta, dar de ce nu inteleg crestinatatea?
Va multumesc,
Ciprian Khlud
La întrebarea 1
Din câte înțeleg eu credința ortodoxă, nu este posibil.

La întrebarea 2
Biserica sfințește unirea dintre bărbat și femeie pentru ca aceștia să devină una în Hristos. Una în Hristos nu putem deveni decât în Biserică. Dumneavoastră nefăcând parte din Biserică, premizele sunt potrivnice unirii în Hristos, iar eu nu văd cum ar putea Biserica binecuvânta această premiză....probabil nu folosesc cei mai potriviți termeni dar cred că înțelegeți ideea de bază...

La întrebarea 3
Fiindcă spuneți că e ultima ca importanță. Dacă ar fi prima, Duhul Sfânt mai mult ca sigur că v-ar ajuta să pătrundeți în Duhul Bisericii și atunci ați înțelege creștinismul. Dacă vă consolează cu ceva, nici noi, imensa majoritate a ortodocșilor nu pătrundem în Duhul Bisericii și de aceea nu înțelegem creștinismul...dar noi măcar avem premizele pentru a o putea face.

Sper ca situația dumneavoastră să se rezolve cât mai bine cu putință.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt fobiile voastre? Bast-et Intrebari utilizatori 69 27.03.2017 20:23:33
nunta mixta monicaelena Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 286 22.09.2014 09:52:40
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme VladCat Spiritualitatea ortodoxa 11 07.06.2012 09:49:48