In ultimii ani e aproape un exod catre lacasurile de cult, biserici sau manastiri care au Sfinte Moaste. Daca asta inseamna mai multa credinta, Doamne ajuta! Eu am rezerve. Si am sa va spun de ce. Drumul meu de la aparitia primei tumori la vindecarea prin post si rugaciune a fost greu, dar Dumnezeu mi-a dat putere sa trec greul. Mi-a dat rabdare. Am invatat, din propria-mi experienta, ca boala poate fi o cale de apropiere de Dumnezeu. Poate de aceea, nu sunt de acord cu interviurile de genul:"De ce veniti la Sfintele Moaste? - Pentru ca ma ajuta, mi s-au implinit toate dorintele, toate rugaciunile." Si daca nu ti se implinesc cererile? Nu te mai rogi? Nu te mai inchini la Sfintele Moaste sau la Icoanele facatoare de minuni? Nu mai crezi in Dumnezeu? Nu-L mai iubesti? Crezi doar daca primesti binele? Trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu doar sa ne ia Crucea? N-ar trebui sa ne rugam sa ne ajute sa o ducem?
Cu ceva vreme in urma, am ascultat un interviu la Radio România Actualitati, interviu luat unui om aflat la rand la Moastele Sf. Paraschieva. Era un barbat de vreo 60 de ani. A fost intrebat: „De ce veniti la Moastele Sfintei Paraschieva? Vin la Moastele Sf. Paraschieva de 5 ani. M-au ajutat foarte mult. Acum 5 ani eram foarte bolnav, trebuia sa fac o operatie de prostata. Operatia era foarte grea si poate fara multe sanse de reusita. Si mi-a spus cineva sa vin la Iasi, la Sf. Paraschieva./ Si v-ati vindecat?? / NU. Dar au trecut cinci ani si n-a mai fost nevoie sa ma operez si Dumnezeu mi-a dat putere sa duc Crucea bolii.”
(Explicatie: eu am avut 2 tumori, la sanul drept: prima a aparut in octombrie 2005, constatata cu ecografie si control medical, si a disparut prin post si rugaciune, in anul 2006 si a doua a aparut in acelasi loc, in ianuarie 2007, si a trebit sa fac chimioterapie, operatie noiembrie 2007 – mastectomie totala san drept – chimioterapie in 2008, dupa operatie).
Dumnezeu nu asculta toate rugaciunile noastre. Nici macar rugaciunea Mantuitorului Hristos n-a implinit-o. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne rugam, ca nu trebuie sa ne inchinam la Sfintele Moaste, ca nu trebuie sa mergem la manastire... Dar nu trebuie sa asteptam minuni de la Dumnezeu, nu trebuie sa ne rugam pentru asta. Minune e chiar viata noastra. Minune e lumina pe care o vedem. Minune e intalnirea noastra cu Dumnezeu in rugaciune. Minune e perfectiunea pe care o vedem (e adevarat cu nu toti o vedem) in tot ce a creat Tatal Ceresc.
Sfantul Nectarie insusi a fost bolnav de cancer. Si s-a stins din viata de aici, bolnav de cancer. Asta inseamna ca Dumnezeu nu l-a iubit? In Acatistul Sfantului Nectarie se spune: „ NU CUNOASTEM NICI O BOALA CAREIA TU SA NU II POTI ADUCE TAMADUIRE, DACA TAMADUIREA ESTE SPRE MANTUIREA CELOR CE SE ROAGA TIE. Pe multi bolnavi i-ai ajutat sa se intareasca in credinta si in rabdare, si sa ia plata pentru osteneala lor. Si acestia, fara sa primeasca tamaduirea trupeasca, au primit tamaduirea sufleteasca si i-au multumit Domnului ca prin ghimpele bolii au fost adusi de la iubirea acestei lumi la iubirea celor sfinte, de la calea cea larga a patimilor la calea cea ingusta a mantuirii.”
Last edited by MariaElena; 12.01.2013 at 15:04:07.
|