Citat:
În prealabil postat de maria-15
de multe ori mi s-a intamplat sa-mi fie rusine sa-mi fac semnul Sfintei Cruci la masa atunci cand eram la cantina sau cu alti prieteni la vreun restorant.
|
Numai că mărturisirea credinței în Hristos stă în mult mai mult decât în a îți face semnul Crucii. Mărturisirea adevărată constă în a te lepăda de tine, a îți lua crucea și a Îl urma pe Hristos, sau cum după spunea Sf Pavel în a fi răstignit față de lume și lumea a fi răstignită față de tine, în a răstigni lumescul, profanul pentru ca duhul să trăiască în Duh. Căci trupul sau trupescul, lumescul se luptă împotriva Duhului, iar Duhul se luptă împotriva lumescului. Din această perspectivă, și ai putea mai mult să studiezi Scripturile sub îndrumarea corespunzătoare, a îți face semnul Crucii poate să nu constituie nici măcar un început bun pentru o adevărată mărturisire a Crucii și Învierii lui Hristos.
Citat:
În prealabil postat de maria-15
concluzie:sa-L marturisim pe Mantuitorul este o datorie fata de El si un mare folos pentru aproapele, chiar daca avem de infruntat anumite "bascalii".
|
Bășcăliile sunt încă unul dintre cele mai ușoare atitudini de înfruntat. Stai să vezi cum e cu disciminarea, cu călcatul în picioare de către ceilalți, cu pumnii și picioarele pe care le vei lua în gură și în dinți, cu scupitaul, cu bătăile peste față, cu spinii urii, ai indiferenței, ai răutății, ai egoismului, ai lipsei de orice iubire, milă, considerație și compasiune, ai lipsei de sprijin, ai prigonirii, loviturilor și răstignirii, ai lipsei de dreptate și de adevăr.