Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 02.03.2013, 22:24:23
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.494
Implicit asemanari/deosebiri martorii lui Iehova- adventisti

Hristos = Mihail

Pentru Martorii lui Iehova Iisus este o fiinta creata, intaiul nascut din toata creatia, ce a trait in cer ca fiinta spirituala ( arhanghelul Mihail) inainte de a se naste ca om pe pamant.

Pentru adventisti, Hristos este Dumnezeu Fiul cel vesnic, insa este asociat deaseamenea cu arhanghelul Mihail, invatatura fiind considerata insa o teolegumena, neimpartasita de intreg corpul advent. Intr-un comentariu la textul biblic (Iuda 9),doamna Ellen G.White, co-fondatoare a bisericii adventiste de ziua a saptea, spune:

"Am văzut că Moise a trecut prin moarte, dar Mihail a coborât și i-a dat viață înainte ca el să vadă putrezirea. Satana i-a revendicat trupul ca fiind al său, dar Mihail l-a înviat pe Moise și l-a luat la cer. Diavolul a încercat să-i rețină trupul și a protestat amar împotriva lui Dumnezeu, acuzându-L că e nedrept fiindcă îi ia prada. Dar Mihail nu l-a mustrat pe diavol cu toate că prin ispita și puterea acestuia căzuse slujitorul lui Dumnezeu. Hristos l-a trimis cu blândețe la Tatăl Său spunând: „Domnul să te mustre!“ (Elle G.White, Marea Lupta, pag. 22)"
Reply With Quote