![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@Ovidiu, nu stiu despre ce vorbesti. Ce spui tu nu are legatura cu ce spun eu si nici n-as putea sa te contrazic. Oricum, nadejdea intotdeuna trebuie sa aiba la baza credinta si nevointa. Daca nu-i nici credinta, nici nevointa, dar ai nadejde, s-ar putea sa primesti rodul ostenelilor tale. E adevarat ca Sfintii nostri Parinti s-au rugat, iar stramaosii nostri mai vechi sau mai noi au platit cu sange aceste plaiuri, ceea ce ne da increderea ca Dumnezeu nu ne lasa, dar mai e nevoie si de noi sa facem ceva, fie si numai sa-i cinstim pe strabunii nostri si nu sa le calcam memoria in picioare cu orice ocazie... Pana una alta, oricat ar fi fost poporul asta de compromis sufleteste, eu stiu ca a avut intotdeuna o teama de Dumnezeu in ce priveste viata si constiinta profunda. Daca n-am fi un popor credincios, probabil n-am mai vedea nici o potaie pe strazi, si i-am otravi sau i-am impusca pana la ultimul. Si nici de necazul omului nu ne-ar pasa fiindca fiecare pentru el pana la urma... NU! Suntem doar in aparenta egoisti, fiindca asa ne-a facut societatea, dar in adancul sufletului, fiecare este un bun crestin care are mila de aproapele lui, si se raporteaza intr-un fel sau altul la dreptatea lui Dumnezeu! Ei, despre aceasta dreptate este vorba, fiindca Dumnezeu nu va lua de la cel rau sa dea la cel si mai rau. Este o nadejde care are la baza ceva real... Noua ne mai ramane doar "grija" pentru cei ce vin dupa noi!...