Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2013, 12:43:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
De ce fac tiganii multi copii? Ei nu sunt asa preocupati de felul in care vor creste, de educatie, etc.
Adică ne dau lecții.

Citat:
Imparatsesc opinia ca suntem de vina, nu ne rugam suficient, nu traim cum trebuie, ne-am indepartat de Dumnezeu si in consecinta avem conducatorii pe care ii meritam.
Conducătorii sunt consecința societății în care trăim (o societatea degradată), ei sunt consecința fărădelegilor noastre. Din păcate tot mai mult românul se îndreaptă spre materialism și snobism, uitând de Dumnezeu și de suflet. E suficeint să treci duminica pe lângă un târg să îți seama că numai ortodocși nu ne putem numi. La greci spre exemplu nici magazinele nu sunt deschise duminica. Apoi nu e posibil ca noi să nu facem nimic împotriva avorturilor - cel mai grav păcat al neamului nostru (zic eu). Mai nou ne preocupă ecumenismul, cipurile și altele...de avorturi parcă am și uitat.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 12:50:35
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc: – Este o întrebare îndrăzneață și o să fie un răspuns sfios. Eu, personal, judec după inima mea, văd o mare răspundere, văd un mare răspuns pe care nu-l poate da decât Țara Românească în lume, cândva. Consider că în România este cea mai adecvată viață, răsuflare și suflare, după Scriptură. România este milostivă și nu duce un război de distrugere, ci numai de avanpost, de apărare. Tocmai poziția Scripturii. România o văd având o mare misiune în lume. Sigur că nu din punct de vedere economic numaidecât, ci din punct de vedere mântuitor numaidecât. Și, asta contează: Că Dumnezeu rabdă, rabdă, dar și înainte apucă. Și noi, care vedem lucrurile acestea, la întrebarea asta îndrăzneață răspundem: suntem români și cum să nu văd o fericire pentru țara mea? Nu pentru că-i țara mea, ci pentru că sunt într-un cadru adecvat Scripturii, Chiar dacă există și căderi, Scriptura este trăită de români. Românul înțelege de ce-ai întins mâna. In Occident nu se mai pune problema în același duh. Vin foarte mulți să mă întrebe: „să plec în străinătate”? „Pleacă. Dar să știi că ai terminat cu Ortodoxia!” Pentru că acolo sunt anumite raționamente, este o goană după bani, este o altă lume. Să trăiască, n-am nimic de zis. Îi înțelegem. Dar asta nu trebuie să ne interzică să spunem adevărul. O mare misiune duhovnicească va avea România. Asta-i părerea mea. Trăim sau nu trăim, dar vom vedea că așa este.
(extras dintr-un interviu:http://acvilaortodoxa.wordpress.com/2011/07/22/2280/)

Nu ne lasa Dumnezeu, mai ales daca nici noi nu ne lasam de Biserica Ortodoxa. Au mai incercat si in trecut sa ne faca sa disparem si nu au reusit. Nici o tara ortodoxa nu va fi lasata de izbeliste de Dumnezeu, eu asa cred.

Cu avortul e greu, caci trebuie sa se schimbe mentalitatea femeilor si a barbatilor.S-a facut un sondaj si au fost intrebate femeile din diferite tari daca avortul este pacat si in tarile ortodoxe, Romania,Ucraina,Rusia etc. majoritate femeilor au spus ca da, este pacat. In schimb, in Franta de ex. numai cateva au spus ca este pacat. Macar noi mai avem constiinta ca facem rau si ne pocaim, femeile romance mai devreme sau mai tarziu se pocaiesc, dar in vest deloc.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 14:19:19
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Poate romanii pleaca din lipsa de credinta si din materialism. Am vazut si auzit de foarte multi romani umilindu-se pe la strain, facand munci pe care in tara nu le-ar face, si totul ptr. nici un ban. Parintii de la Man.Oasa au spus ca daca esti om de calitate vei gasi loc de munca si in Romania si ca daca te duci la tara si ajuti o babutele ramase singure poti sa traiesti bine.

Vestul este pentru trup, Romania pentru suflet. Sa ne unim cu rasaritul, nu cu apusul.
Cazurile in care oamenii pleaca din tara doar pentru ca isi doresc sa traiasca in alta parte, sunt putine si sunt de inteles. In rest, nu cred ca romanii se umilesc din placere, e clar de ce fac asta: pentru bani. Stiu la ce te referi, la faptul ca in afara fac munci injositoare, dar mai stiu ca sunt tare multumiti de remuneratie. Sunt sate intregi care au plecat deoarece in tara nu si-au gasit de lucru. Industia noastra e la pamant, somajul in floare, oamenii pleaca de nevoie, cu dor in suflet si cu regret ca in tara lor nu isi gasesc de munca.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Adică ne dau lecții.
Nu vad in tigani un model, ba din contra. Nu mai stiu exact ce Sfant spunea ca trebuie sa te ingrijesti de fiecare copil, sa ii oferi o educatie, sa il ajuti sa deprinda o meserie (sa poate sa aiba o slujba din care sa isi castige existenta), sa ii asiguri atat hrana materiala cat si spirituala. Deci, lucrurile nu sunt foarte simple.

Citat:
Conducătorii sunt consecința societății în care trăim (o societatea degradată), ei sunt consecința fărădelegilor noastre. Din păcate tot mai mult românul se îndreaptă spre materialism și snobism, uitând de Dumnezeu și de suflet. E suficeint să treci duminica pe lângă un târg să îți seama că numai ortodocși nu ne putem numi. La greci spre exemplu nici magazinele nu sunt deschise duminica. Apoi nu e posibil ca noi să nu facem nimic împotriva avorturilor - cel mai grav păcat al neamului nostru (zic eu). Mai nou ne preocupă ecumenismul, cipurile și altele...de avorturi parcă am și uitat.
De acord cu tine, Ovidiu.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 15:59:09
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu vad in tigani un model, ba din contra.
Bineînțeles că nu trebuie să vedem în ei un model. Dar sunt de invidiat în ceea ce privește că ei nu au grija zilei de mâine...și dacă să mai facă un copil sau nu. La asta mă refeream, nu la altceva. Nici în desfrâu așa cum trăim nu e bine. Păcat că nu se mai vorbește sau se vorbește foarte puțin de desfrâul din cadrul famliei. Am transformat Taina căsătoriei într-o legalizare a desfrâului. Dureros, dar adevărat.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 19:17:29
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Interesant e că și țiganii pleacă. Îmi amintesc de ăla care, fiind repatriat din Franța, a zis la televizor că mai bine moare decît să se întoarcă în România.

Oare masonii ăia ce păzesc? :)
Daca un medic dupa atatia ani de studiu, are un salariu incat nu pot sa isi plateasca nici chiria, unul fara scoala cat castiga? Normal ca prefera sa moara de foame, ca oricum in Romania nu este mai bine. Salariile sunt extrem de mici, eu le consider umilitoare. Oamenii muncesc pe nimic, dupa o luna de munca cinstita, nu iti ajung banii sa platesti darile. Din cate am observat, toate tarile civilizate fac demersuri pentru a-i trimite pe tigani de unde au venit. Nimeni nu vrea sa-i integreze, in schimb ne bat obrazul si ne dau lectii de integrare si fonduri care se cheltuiesc aiurea.

Citat:
Bineînțeles că nu trebuie să vedem în ei un model. Dar sunt de invidiat în ceea ce privește că ei nu au grija zilei de mâine...și dacă să mai facă un copil sau nu. La asta mă refeream, nu la altceva. Nici în desfrâu așa cum trăim nu e bine. Păcat că nu se mai vorbește sau se vorbește foarte puțin de desfrâul din cadrul famliei. Am transformat Taina căsătoriei într-o legalizare a desfrâului. Dureros, dar adevărat.
Nu sunt de invidiat, pentru ca isi procura cele necesare in moduri mai putin crestine, fac copii din inconstienta si apoi ii trimit la cersit sa intretina familia, ii nenorocesc de mici. Nu se ingrijesc de ei, de viitorul lor.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 16:18:50
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cazurile in care oamenii pleaca din tara doar pentru ca isi doresc sa traiasca in alta parte, sunt putine si sunt de inteles. In rest, nu cred ca romanii se umilesc din placere, e clar de ce fac asta: pentru bani. Stiu la ce te referi, la faptul ca in afara fac munci injositoare, dar mai stiu ca sunt tare multumiti de remuneratie. Sunt sate intregi care au plecat deoarece in tara nu si-au gasit de lucru. Industia noastra e la pamant, somajul in floare, oamenii pleaca de nevoie, cu dor in suflet si cu regret ca in tara lor nu isi gasesc de munca.
Dar cum se face ca sunt si romani buni si cinstiti care au reusit in Romania sa duca un trai decent?
Povestea un Parinte ca s-a dus in fosta Iugoslavie si a vazut romani dormind pe banci si in boscheti, iar ziua se duceau sa mature si sa vada ce mai au nevoie sarbii. Pai aia nu e umilire? Pentru bani faci treburile astea? Si in alte tari romanii lucreaza in conditii mizere. Pai daca in afara faci acele munci de jos, in tara de ce nu faci acele treburi?

Mai zici daca pleci cu contract si te intorci sa contribui cu ceva in Romania, dar sa lasi copii si sot/sotie in Romania si tu sa te duci sa faci munca de jos doar ptr. ati construi vila, mi se pare exagerat. Cati romani din Romania ar spala babe la fund ptr. salariu minim? 1000 de euro nu e mult ptr. tarile in care lucreaza romanii, abia iti ajunge sa platesti chiria.

Unde ajungem daca pleaca toti din tara in loc sa puna contributia lor ptr. dezvoltarea Romaniei? Nemtii dupa razboi au lucrat pe gratis ptr. a pune pe picioare Germania. Este foarte mult eu si familia mea si atat.

Eu am credinta ca Dumnezeu nu te lasa oriunde ai fi, inclusiv in Romania.

Daca doresti sa asculti aceasta conferinta, sa imi spui ce crezi :
Conferinta "Iubirea de tara si neam" - Pr. Iustin si Pr. Pantelimon (Manastirea Oasa)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 16:21:31
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Legat de copii multi. A zis un parinte, am uitat care, ca cei cu multi copii, vor stapanii Pamantul. Asa scrie in Scriptura. Se aprocimeaza ca pana in 2050, Europa va fi ocupata de musulmani. Inainte erau chinezii, dar au cazut de pe loc.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 16:59:58
aanrra aanrra is offline
Member

Data înregistrării: 26.12.2010
Implicit ROMANIA,o tara pe cale de disparitie???Cine-mi potoleste plansul?

Ninge bezmetic,vantul bate nebun,cuvinte aruncate,lume pe drum...nu poti cuprinde departarea,framantarea,daca nu esti cladit din suspine,nu poti!
Ma doare pe mine,ne doare pe noi,si-ntreb naiv,poate prosteste(?):unde sunteti ,voi romanii,cand ROMANII au nevoie de voi???

@ unora...multora,asa ca mine(!!)le spun ca,intelepciunea e un dar,n-o faceti povara...

Scris cu durere in suflet,azi 15 martie de ziua Ungariei!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 19:19:58
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aanrra Vezi mesajul
Ninge bezmetic,vantul bate nebun,cuvinte aruncate,lume pe drum...nu poti cuprinde departarea,framantarea,daca nu esti cladit din suspine,nu poti!
Ma doare pe mine,ne doare pe noi,si-ntreb naiv,poate prosteste(?):unde sunteti ,voi romanii,cand ROMANII au nevoie de voi???

@ unora...multora,asa ca mine(!!)le spun ca,intelepciunea e un dar,n-o faceti povara...

Scris cu durere in suflet,azi 15 martie de ziua Ungariei!
E foarte trist ce spui. De multe ori ne revoltam cand intamplator aflam de la stiri cam ce vor unii sa faca din tara asta... As vrea sa cred ca Dumnezeu va avea grija de noi mai mult decat ne ingrijim noi sa... avem grija. Eu nu cred ca va ingadui vreo schimbare. E nevoie de multa rabdare si diplomatie cat cuprinde. Sa ne fereasca de vreo izbucnire in strada, cand sa iesim cu totii si sa le dam pamant la bucata: cate doi metri cubi, de caciula!...

@Ovidiu, nu stiu despre ce vorbesti. Ce spui tu nu are legatura cu ce spun eu si nici n-as putea sa te contrazic. Oricum, nadejdea intotdeuna trebuie sa aiba la baza credinta si nevointa. Daca nu-i nici credinta, nici nevointa, dar ai nadejde, s-ar putea sa primesti rodul ostenelilor tale. E adevarat ca Sfintii nostri Parinti s-au rugat, iar stramaosii nostri mai vechi sau mai noi au platit cu sange aceste plaiuri, ceea ce ne da increderea ca Dumnezeu nu ne lasa, dar mai e nevoie si de noi sa facem ceva, fie si numai sa-i cinstim pe strabunii nostri si nu sa le calcam memoria in picioare cu orice ocazie...
Pana una alta, oricat ar fi fost poporul asta de compromis sufleteste, eu stiu ca a avut intotdeuna o teama de Dumnezeu in ce priveste viata si constiinta profunda. Daca n-am fi un popor credincios, probabil n-am mai vedea nici o potaie pe strazi, si i-am otravi sau i-am impusca pana la ultimul. Si nici de necazul omului nu ne-ar pasa fiindca fiecare pentru el pana la urma... NU! Suntem doar in aparenta egoisti, fiindca asa ne-a facut societatea, dar in adancul sufletului, fiecare este un bun crestin care are mila de aproapele lui, si se raporteaza intr-un fel sau altul la dreptatea lui Dumnezeu! Ei, despre aceasta dreptate este vorba, fiindca Dumnezeu nu va lua de la cel rau sa dea la cel si mai rau. Este o nadejde care are la baza ceva real... Noua ne mai ramane doar "grija" pentru cei ce vin dupa noi!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 20:08:59
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

picture sharing
Reply With Quote
Răspunde