![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Raspunsul venit din partea Biroului de Presa al Patriarhie Romane, mi-a parut mai mult o mustrare, decat o dorinta ca Biserica sa fie inteleasa ca o mare familie. Iata cum incepe stirea, bineinteles dupa titlul care duce pe o pista gresita: Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în frunte cu ÎPS Teofan, plănuiește să inițieze o acțiune de sensibilizare a oficialităților.
Comunicatul nu ofera un feedback fata de masuri, sa se dea de inteles ca apreciaza grija Mitropoliei, dar mai bine sa se intalneasca ca sa dezvolte si sa dezbata aceste idei. Mi-a parut un raspuns rece si mustrator, interesat mai degraba sa ofere ganantia ca nu vor deranja. Initiativa Mtropoliei Moldovei mi se pare un act de curaj. Cine mai indrazneste in ziua de astazi sa puna astfel de probleme? Astept cu nerabdare sa vad daca Sinodul va lua in serios aceasta initiativa sau totul se termina cu acest comunicat. Daca se dorea armonie, pace si intelegere, se discutau lucrurile personal, fara comunicate publice, intr-un alt duh, fara a se lasa influentati de mass-media care a prezentat in mod tendentios intentia Mitropoliei Moldovei. Am folosit expresia a pune pumnul in gura cu intelesul de reducere la tacere, ceea ce difera mult de pumn in gura care duce cu gandul la altceva. |
|