![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu am treaba cu sarbatorile lor,nici nu ma atrage betia de St.Patrick,costumul de vrajitoare de Halloween sau "vanatoarea de oua"de Pasti.
In anii in care Pastele ortodox se suprapune cu cel catolic e bai deoarece noi nu avem liber ci mai mult de lucru iar sa lucrezi de Pasti parca este un sacrilegiu! Ma bucur ca anul asta imi pot lua liber in weekendul de Pasti iar maine pot lucra linistita pe branci pt Pastele lor! Doamne fereste sa sarbatoresc de 2 ori,nici vorba! Nu trebuie sa explic nimanui nimic si asa lumea nu este interesata de aspecte religioase,Pastele nu este decat o alta ocazie spre a iesi cu familia la brunch,a manca pe alese si a bea sampanie,ca mai apoi sa urmeze vanatoarea de oua (obicei pt a inveseli copiii). Se folosesc oua de plastic colorate in care se pun dulciuri sau bani si apoi se ascund prin curte,prin gradina.Copiii trebuie sa le caute pt a-si insusi premiile. Peste tot iepurasi si oua cu tonele,nici o scena religioasa sau aluzie la Iisus.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|