Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2013, 18:32:21
Diana3's Avatar
Diana3 Diana3 is offline
Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Locație: Oltenia
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule Zaharia,

- Nu stiu la care caz cu mamica si copilul va referiti

- Nu stiu cu ce sechele si traume emotionale ati ramas de pe urma ajutorarii cuiva, insa sa generalizati si sa stereotipizati este pacat. Nu toti sunt escroci.

- Va invit sa deschideti Patericul egiptean si sa cautati povestea calugarului mahnit pentru ca cersetorul caruia ii daduse haina lui alesese s-o vanda si sa bea banii. Poate sunteti curios sa vedeti ce i-a spus Iisus calugarului, cand i-a aparut in vis.

- Hartie stampilata de la preotul paroh ?! In urmatoarea postare veti propune ce? Ca stampilarea actului sa se faca in prezenta unui notar public, pentru mai multa veridicitate si solemnitate juridica ?

- Poate aveti prieteni/dusmani/cunostinte/colegi/etc etc care locuiesc in Craiova. Daca da, poate ii rugati sa treaca pe la biserica din Valea Rosie, la parintele paroh Albu (un om inzestrat de Dumnezeu cu mult, mult har, este cunoscut,iubit si apreciat de tot orasul) si sa-l intrebe de doamna Dricu. O sa-si aminteasca probabil de dansa, careia i-a platit (cu ajutorul enoriasilor) costurile operatiei (una dintre cele 6 interventii chirurgicale), care s-au ridicat la 30-40 de milioane. Credeti ca daca era totul inselatorie, parintele o mai ajuta? Si daca tot nu sunteti convins, poate va mai interesati si la biserica din Paltinis (tot din Craiova), unde doamna s-a dus de la inceputul acestui an. Credeti ca parintele de-acolo ar fi cerut sprijinul enoriasilor (pentru a-i plati avocatul,in procesul intentat de primarie, precum si unele medicamente) daca nu s-ar fi documentat in prealabil, sa verifice acuratetea informatiilor? Oi fi eu naiva, la cei 24 de ani ai mei, dar si preotii care au fost sensibilizati de suferinta ei, si credinciosii care i-au dat de pomana mancare, un aragaz, o haina, etc, oare toti sa nu fi sesizat daca povestea e reala sau nu ?

- Fiti sincer, ati urmarit inregistrarea de pe youtube, ati urmarit reportajul digi, ati citit articolul din GDS? Cap-coada, ati analizat TOATE probele inainte sa aruncati samanta suspiciunii ? FITI SINCER, va rog.

- Oare cand veti trece vamile vazduhului (nu-s multe, "doar" 24), dracii vor vrea certificat stampilat de la preot pentru fiecare fapta buna facuta, sa fie cu parafa preotului, cu semnatura saracului ? Sau se vor uita in cartea vietii, unde sunt scrise toate faptele, fie ele bune sau rele? Dumneavoastra v-ati uitat la toate materialele video, la toate documentele care sa ateste situatia disperata sau aruncati cu pietre asa, ca sa va aflati in treaba?

Nu stiu cine-i mama despre care tot vorbiti. Nu stiu ce oameni meschini ati intalnit in viata. Dar stiu ca o femeie si-ar putea pierde nu doar locuinta, ci si viata (suicid, infarct, etc), daca situatia nu i se amelioreaza. Dumnezeu ar putea s-o ajute, la EL orice e posibil, insa ne lasa pe noi sa punem umarul la treaba, cum altfel ne-am putea agonisi comori in Ceruri?

Inchei cu cateva cuvinte. Nu ale mele, ci ale lui Hristos: ”din prisosul inimii grăiește gura. Omul bun, din comoara lui cea bună le scoate pe cele bune; pe când omul rău, din comoara lui cea rea le scoate pe cele rele. Vă spun Eu vouă că pentru orice vorbă deșartă pe care o vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății. Căci din cuvintele tale te vei îndreptăți și din cuvintele tale vei fi osândit”
Reply With Quote