Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2013, 18:01:34
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Stie cineva sa spuna clar, concret , ce s-a mai intimplat cu mamica si copilul din Bucuresti care traiau intr-o caroserie de Dacia-papuc si pt. care s-a lansat mesaj de ajutor de iti fringea inima ?
Cea care a fost data de Kanal-D si care era la fel de f. sarmana , inca si fara casa , doar cu o caroserie de Dacia din curtea unei firme de fier vechi ?
Cea care a mai fost birfita si pe la alte televiziuni si care dupa tot tam-tam-ul facut si inimile frinte in auditoriu s-a dovedit ca defapt saraca-saraca , dar nu vroia ajutor decit in conditiile puse de ea ?
Atunci eu am prezentat un caz deosebit de stramutare a unei familii cu 6 copii din Petrosani undeva intr-o comuna in Teleorman si la care am fost parte .
O familie care a fost scoasa din cartoane si din cersetorie pe la neoprotestanti de o mina de ortodocsi milosi si cu dare de mina (ortodocsi convertiti la neoprotestantism din motive mercantile) si care nu aveau decit hainele (zdrentele) de pe ei . In comuna rspectiva li s-a cumparat casa, pamint , inventar agricol, tot, tot ce este necesar ca aparatura casnica si li s-au dat drumul intr-o noua viata .
Si dupa 4 ani au inceput sa vinda de prin casa pina au ajuns doar cu peretii si sa plece in bejenie pt. cersit , parinti si copii, ca meteahna asta era mai buna ca toate !

Eu , de exemplu , nu mai fac milostenie decit cu cazurile sociale care au hirtie stampilata de la preotul lor paroh prin care se atesta starea de dezastru , si cu care merge din parohie in parohie, din biserica in biserica , pt. a-si cauta ajutorul .
Altminteri , poate fi si infirm...
In Romania tilharia emotionala , cea care speculeaza mila si darnicia naturala a crestinului ortodox, rasare si exista chiar si in locurile cele mai neasteptate !
Este parerea mea !

Deci, cum mai este cu mamica care traia intr-o caroserie de Dacia ? Fara WC, fara dus, fara masa, fara pat,si fara multe altele necesare dar cu ... pretentii ?

Postul acesta al meu nu doresc sa fie inteles cum ca ar trebui sa convinga in vreun fel sau altul pe cineva sau chiar sa indemne la retine . Nu ! Din contra, recomand tuturor ortodocsilor sa faca milostenie scripturistica cu orisicine le iese in cale si le trezeste ideea de mila si nevoia de ajutor .

Last edited by zaharia_2009; 07.04.2013 at 18:04:03.
Reply With Quote