Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2013, 17:16:00
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
e, nu se intampla... sa zicem ca se intoarce fata la 7 seara spre casa si o urmareste unul, ca asa se intampla de obicei.

iar ca nu prea se intamplau violuri inainte, sa fim seriosi. de ce aveau bizantinii lege bine facuta pt asta daca era ceva f.rar?

de ce in codul penal al lui Constantin Mavrocordat era:
“Cel ce va fi prins cu ștromeleagul învârtoșat primprejurul părților fătătoare ale muierii, i se va tăia scârbavnicul mădular spre veșnica lui nefolosire.”

sa arunci responsabilitatea pt aceasta fapta odioasa in bratele fetei si ale familiei imi provoaca scarba. si nu, nu imi pasa ca tu de fapt zici ca e pe invers, ca de facto asta faci.

in situatiile de zi cu zi, violul e ca talharia. da, poti sa fii atent sa nu ti se intample si sa dai sfaturi utile preventiv, dar
in marea majoritate a cazurilor, nu exista masuri personale prin care s-ar fii putut opri ce sa intamplat.

iar daca din disperarea fetei drogate si posibil violate, ai deprins doar un "asa va trebuie", avem o problema

Cred ca nu ati fost atenti la formularea mea: este o intrebare si nu chiar o afirmatie:

"si-o merita?" - este si un semn al intrebarii pe aici, prin care exprim ca putea sa aiba putina grija in ceea ce a facut, si ca si eu ma intreb daca nu cumva singura s-a bagat in aceasta situatie. Nicidecum nu exprim ca ma bucur, nu am nici o satisfactie personala ca "si-a primit ce merita".

Dar nici voi nu puteti spune ca nu si-a cautat-o cu lumanarea...

Poate era mai bine sa scriu: "si-a cautat-o singura cu lumanarea?"

Eu sustin preventia intr-un mod maxim. Trebuie avuta grija mare, si paza buna pazeste bostanaria. Nu arunc vina in spatele victimei ci in spatele celor care trebuiau sa pazeasca si sa invete victima. E o mica diferenta aici.
Victimele sunt de multe ori adolescente, persoane vulnerabile. Cineva trebuia sa aiba grija de ele.

As sustine imediat o lege bizantina de tipul: "violatorului i se taie organul" !!!
Se ofera cineva sa initieze asa ceva?
Reply With Quote